Welkom bij 'Carnavalaalstkoentje'

woensdag 7 februari 2018

Aalst Carnaval 2018 - Stoetthema AKV De Lodderoeigen - 'Wie of wa waugt de sprong? Wie es den dweesligger? Wie of wa es de groeitste blauskauk?'


BLAUSKAUK

Stoetthema's, ook die reeks krijgt zijn jaarlijkse update met 'editie 2018'!

• Wat stellen de groepen voor in de 90e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?
• Sinds 1 september groeit de reeks aan op onze blog...


Als drieënzeventigste in een (lange) rij, AKV De Lodderoeigen!


Herman 'De Generool': (voorzitter):
"De Lodderoeigen zijn toe aan stoet 48. We lopen in de 'C' en hebben nummer 75..."

ONDERWERP:
'Wie of wa waugt de sprong? Wie es den dweesligger? Wie of wa es de groeitste blauskauk?'


OITLEG:
"Weir schroiven 11 febrewore 2018. 8 monjen veir’n de gemientjeroodsverkiezingen gerokt de voiver stillekes oon vol. Den Dozzje zitj miër en miër goed vast op zoinen troein. In zèn zog zitten der op vinkenslag om nen oonval in te zetten op het oeigste wat dat ons Oilsjt te bieden heit, het berremiësterschap. Giftege tongen, venoinige prikken en bezweirende gezangen probeiren zennen troein oon het wankelen te brengen… Wie waugt de sprong, wie leit er dwees en wie es de groeisjte blauskauk?"

UITLEG:
"We schrijven 11 februari 2018. 8 maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen geraakt de vijver stilaan vol. ‘Den Dozje’ zit meer om meer vast op zijn troon. In zijn kielzog liggen er op vinkenslag om een aanval in te zetten op het hoogste wat Aalst te bieden heeft: het burgemeesterschap. Giftige tongen, venijnige prikken en bezwerende gezangen proberen zijn troon aan het wankelen te brengen. Wie waagt de sprong, wie doet dwaas en wie is de grootste blaaskaak?"


Herman 'De Generool':
"Het idee is gegroeid met het oog op de verkiezingen: onze brave politiekers die al zo lang onzichtbaar zijn (op de burgemeester na), presteren plots harder en beginnen te wringen om een plosjken te krijgen om terug verkozen te kunnen geraken.
Ze duiken overal op uit de politieke vijver en verkondigen de allergrootste wartaal om hun doel te bereiken.

De ene gaat en praat zich nog verder dan de andere en men probeert op alle mogelijke manieren een aanval in te zetten op de hoogste troon, de zetel van ‘Den Dozje’.
Het zijn politieke kikkerpoelen geworden, omgeven door dwarsliggers. Zelfs voodoo gaat men niet uit de weg om, kleurrijk maar gevaarlijk, te kunnen toeslaan.
Maar wie durft echt? Wie kan de sprong wagen? Wie is eigenlijk alleen maar een dwaas of een blaaskaak? Die vragen moet je jezelf stellen!"Herman 'De Generool':
"In oktober zijn we aan de wagen begonnen, maar onze dikkopjes werden heuse kolossen van (gif)kikkers, die rondzwemmen in hun politieke poel.
Klaar om uit te breken op 11 februari?

We gaan met 80 leden in de stoet!
80 mensen die zich inzetten voor carnaval! Elk met zijn talenten.
Want zo'n wagens en kostuums maak je samen. Alleen ben je niets, het is een groeiproces en pas de ochtend van carnaval zullen we zien hoe dit resulteren zal in een prachtig geheel. Met als extraatje dit jaar een heuse carrousel!

Vanaf 2001 werden we telkens eerste als we in de 'C' liepen en da's ergens wel al een mooie reeks.
Maar ik wil vooral horen dat carnaval geslaagd was, dat alles werkte, iedereen content, en het publiek ons onderwerp goed vond. Nog kan herinneren...
Nu nog even flink doorwerken, de stoet nadert en als je ons ziet passeren, let ook goed op ons stoetliedje...

Laat je meeslepen in het avontuur van De Lodderoeigen 2018!"GESCHIEDENIS

Het verhaal van grote groep De Lodderoeigen als AKV

We maakten ook over deze groep een mooi overzicht...

Volledige Geschiedenis: KLIK en KLIK

2017


2016


2015


2014


2013


Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Bjorn Van Ryckeghem & ©Patrick De Boeck

Met dank aan AKV De Lodderoeigen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten