Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

maandag 5 februari 2018

Aalst Carnaval 2018 - Stoetthema AKV De Matotten - 'Wie veroevert er et Oilsjters paradois?'


PARADOIS

Stoetthema's, ook die reeks krijgt zijn jaarlijkse update met 'editie 2018'!

• Wat stellen de groepen voor in de 90e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?

• Sinds 1 september groeit de reeks aan op onze blog...

Als zeventigste in een (lange) rij, AKV De Matotten!


Jolijn & Pascal (woordvoerders):
"De Matotten zijn er 49 jaar bij in 2018! We lopen in de C als nummer 73!"

ONDERWERP:
'Wie veroevert er et Oilsjters paradois?'

OITLEG:
"De poletieke kopstikken van ons Oilsjterse stee zèn op jacht en goon vechten vèr den titel van berremiëster. Wie wintj den titel en zal den boos werren in ’t stadhois?"

UITLEG:
"De politieke kopstukken van onze stad trekken ten strijde voor de begeerde titel van burgemeester. Wie van hen wint en zal regeren in het stadhuis?"


Pascal:
"De stijd om de macht, is een strijd van vier grote politieke kopstukken die wat graag Dozje willen verslaan.
Vier olifanten achter elkaar in kolonne, met op hun rug vier toppolitici en Dozje die overziet het 'Oilsjters Paradois'.
Maar hoe gaat men zich 'gedragen' in deze 'jacht op de burgemeesterssjerp'? Zijn ze gemotiveerd genoeg? Zullen ze niet eerder onderling strijden, in plaats van samen te vechten?"Jolijn:
"In de stoet gaan we met 25 gekostumeerden en de nodige begeleiders, want we moeten onze beesten in bedwang kunnen houden.
Het stoetliedje is tof en past perfect voor deze strijd.
Reeds in augustus zijn we begonnen aan de opbouw.
Het is een onderwerp waarmee we ons echt wel gaan amuseren, maar wel veel werk aan gehad.

Er zit verlichting in de kostuums en het licht is op de muziek gestuurd.
Ook de wagen heeft mooie accenten en we wilden bewust eens een andere manier tonen van uitbouwen.
Onthou vooral dat je ons in de stoet zult zien en horen afkomen van ver!

Geniet van de politieke strijd en de imposante olifanten...
En als we zeggen dat Dozje 'hoog uitkijkt', vat dat ook maar letterlijk op.

Groeten van De Matotten!"GESCHIEDENIS

Het verhaal van grote groep De Matotten als AKV!

We maakten ook over deze groep een mooi overzicht...

Volledige Geschiedenis: KLIK en KLIK

2017


2016


2015


2014


2013


Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Bjorn Van Ryckeghem & ©Patrick De Boeck

Met dank aan AKV De Matotten!

1 opmerking: