Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

dinsdag 28 augustus 2018

Arendcarnaval 2019 - 4 Kandidaten willen zich amuseren!


4 KANDIDATEN-ARENDPRINS

Op vrijdag 24 augustus kregen, traditioneel tijdens de avondmarkt, liefst 4 kandidaten-Arendprins hun officiële lint!

Voor hen werden het nog spannende uren, want het Arendse bestuur had enkele originele opdrachten bedacht...


Arendprins de Voegel 2018:
"Het voelde goed om daar weer te mogen staan blinken in kostuum.
Ik ben dan wel de prins van onze Arend, maar de avond stond uiteraard in het teken van onze 4 kandidaten-Prins 2019!
Die brachten elk hun supporters mee! Met eveneens nog optredens van ex-Arendprinsen / oud kandidaten, die nog steeds een hart hebben voor onze Arend, zoals Jel en Katleen.
Om de avond compleet te maken, brachten kandidaten voor 't stad Meyst, Massi én Prins Alex nog hun liedjes!
'Laat onze Arend onze Arend blijven', zouden ze hier boven zeggen! Allemaal tesamen voor 'onze Arend'.

Een trotse Arendprins, de Voegel!"Den Orendsen Berremiejster, Els:
"Het is onder dit bestuur al jaren de traditie dat de kandidaten op het enige event, buiten carnaval op onze Arend (= de avondmarkt dus), voorgesteld worden
En ze ook door middel van enkele (ludieke) proeven de volgorde van optreden bepalen.
Het was niet anders dit jaar 🙂. Opnieuw konden we rekenen op een talrijke opkomst. Liefst vier kandidaten dingen naar de Orendse Prinsentitel!
Hun supporters waren talrijk aanwezig, maar ook mensen met een ❤ ver n' Orend.

Na één schriftelijke en twee praktische proeven kenden we de winnaar, en deze mocht dan zijn nummer van opkomen (optreden verkiezing 2019) kiezen.
Het resultaat: Henkens (eindigde laatste bij de proeven), treedt als eerste op, daarna Kris (werd na schiftingsvraag tweede bij de proeven), Shana (werd na schiftingsvraag derde bij de proeven) en als laatste Bram (hij was winnaar van de proeven).

Prins De Voegel toonde zich opnieuw in vol ornaat en schitterde!
Nu hopend op een sportieve strijd en net zoals stad Aalst... op zoek naar locatie voor de verkiezing.
Maar ik heb het volste vertrouwen in ons bestuur en weet dat ze tijdig met een gepaste oplossing voor de dag zullen komen.

Ne fieren Orendse Berremiejster!"


FOTOVERSLAGJE

-> Voorstelling


-> Proeven


-> Gastoptredens


Reportage: ©Carnavalaalstkoentje & ©Silke Hermans

• Foto's: ©Silke Hermans

Geen opmerkingen:

Een reactie posten