Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

zondag 26 augustus 2018

Bloemencorso Blankenberge 2018 - Aalst fleurt mee @ The Movies!


CORSO@THE MOVIES OP ZONDAG

Sinds 1895, midden in de bloeiperiode van de Belle Epoque, bedankt de stad Blankenberge zijn toeristen met een prachtig Bloemencorso op het einde van de zomer.

Er zijn 6 Aalsterse corsowagens 'in competitie'.

Met Possensje, De Lodderoeigen en... De Steijnzoel'n


INFO

Zondagnamiddag 26 augustus trok het corso opnieuw door de straten!

De omstandigheden waren niet makkelijk, toch slaagde iedereen erin om prachtig afgewerkte corsowagens af te leveren, met daarbij ook georchestreerde dansgroepen en muziekkorpsen.
Helaas begin het in de loop van de namiddag te regenen...

Ons zondagse sfeerverslagje...

-> Eerder verschenen:

Persvoorstelling 2018: KLIK
Afwerken & Transport van Bloemenwagens LOD: KLIK
Voorbereidingen Aalsterse Groepen op Vrijdag: KLIK
Voorbereidingen Aalsterse Groepen op Zaterdag: KLIK

De uitslag? Later vandaag mer nieuws...

DE AALSTERSE GROEPEN

5. Praalwagen: Back to the future door AKV De Lodderoeigen
+ ShaMaDo It Dendermonde
11. Praalwagen: Prince Charming door AKV De Lodderoeigen
15. Praalwagen: The Fall Of The Roman Empire door AKV Possensje

17. Praalwagen: Charlie Chaplin door AKV De Steijnzoel'n
+ Dance Passion Ruddervoorde
22. Praalwagen: Jaws  door Bloemencorso Dendermonde
'Jaws' werd bebloemd door De Zieke Zjieratten-Twiekierenniet


28. Praalwagen: Anaconda door AKV De Lodderoeigen
+ dansgroep Gymmax Dance Dendermonde
28. Praalwagen: Hercules door AKV Possensje
+ dansateljee Dendermonde
32. Praalwagen: Mary Poppins; door Bloemencorso Dendermonde
'Mary Poppins' werd bebloemd door Dest Goe Schief en was origineel een wagen van De Poipeplekkers...Reportage: ©Carnavalaalstkoentje & de AKV's in Blankenberge

Foto's & Filmpjes: ©Carnavalaalstkoentje, ©koentje75 (YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten