Welkom bij 'Carnavalaalstkoentje'

dinsdag 23 januari 2018

Aalst Carnaval 2018 - Carnavalist Tot In De Kist, Somati FIE & De Bisschop denken ook aan de 'veiligheid'!


GRATIS BRANDBLUSSER(S) / LASDEKEN

Een kleine groep ontving net voor carnaval 2011 één brandblusser, een middelgrote groep twee en een grote groep mocht drie brandblussers meenemen naar hun respectievelijke hal.

Sindsdien biedt Somati FIE als extra service een jaarlijkse controle!


Carnavalist Tot In De Kist vzw:
"Net als de voorbije jaren zorgt vzw Carnavalist Tot In De Kist, in samenwerking met Somati FIE, voor de keuring van de meer dan 200 brandblussers die de groepen gebruiken in de hallen en tijdens de stoet. Bovendien schonk Somati FIE 14 nieuwe brandblussers. De keuring gebeurde afgelopen maandag en ondertussen zijn de blussers opnieuw afgeleverd bij de groepen, kunnen ze afgehaald worden woensdag zelf."


Carnavalist Tot In De Kist vzw:
"Onze vzw schenkt bovendien, dankzij De Bisschop, aan elke aangesloten groep een kwalitatief en professioneel lasdeken met kevlar, een investering van bijna 5000 euro.
We hopen hiermee kleinere brandjes nog meer te voorkomen. Veiligheid blijft een belangrijk punt voor de vzw.

Woensdag 24/1 wordt dit cadeau uitgedeeld en om het wat plezant te maken geeft de vzw aan de aangesloten carnavalsgroepen een vat vanaf 20 uur."


Die avond vindt om 21 uur ook een infosessie plaats onder leiding van Dimitri van Hecke (LDVD) met betrekking op verzekeringen en aansprakelijkheid, een samenwerking tussen vzw Carnavalist Tot In De Kist en de juridische dienst van de stad.

Ook dit jaar zal de vzw, samen met de verschillende betrokken stadsdiensten, het parcours verkennen opdat de meest vlotte doorgang van de stoet kan worden nagestreefd.

De vzw dankt de dienst cultuur en evenementen voor de positieve en vlotte samenwerking!

De vzw CTIDK werkt gestaag verder en wenst iedereen een fantastische maar veilige Vastelauved! 


Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©vzw CTIDK & ©Patrick De Boeck

Met dank aan vzw Carnavalist Tot In De Kist!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten