Welkom bij 'Carnavalaalstkoentje'

donderdag 18 januari 2018

Aalst Carnaval 2018 - Stoetthema AKV Bedesterd - 'Giël Oilsjt es Bedesterd'


GIËL OILSJT ES BEDESTERD

Stoetthema's, ook die reeks krijgt zijn jaarlijkse update met 'editie 2018'!

• Wat stellen de groepen voor in de 90e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?
• Sinds 1 september groeit de reeks aan op onze blog...


Als drieënvijftigste in een (lange) rij, AKV Bedesterd!


Kenneth (voorzitter) :
"Sinds 2009 AKV, dus 10 jaar! We stapten over van Kleine naar Middelgrote Groepen dit jaar en behaalden al 2x een overwinning, in 2013 en 2016."

ONDERWERP:
'Giël Oilsjt es Bedesterd'

OITLEG:
"Zedde ne carnavalist in ert en nieren, tein moeje mè die daugen a roiten loten versieren. Van Schoilenbeirgh es’ter al joren boi en mokt van elke vitrin e prachteg schiljeroi. Den toid dringt en et weirk moet affeseiren, ’t er zitj vèr em niks anders op as Bedesterd te kontakteiren. Tradiesjes zèn ier oileg en binnekert est er giën iën vitrin nog voileg, want mè Carnaval es giël Oilsjt Bedesterd!"

UITLEG:
"Ben je een carnavalist in hart en nieren, dan moet je tijdens die dagen je ruiten laten versieren. Van Schuylenbergh is er al jaren bij en maakt van iedere vitrine een prachtig schilderij. De tijd dringt en het werk moet vooruitgaan, er zit voor hem niets anders op dan Bedesterd te contacteren. Tradities zijn hier heilig en binnenkort is geen enkele vitrine nog veilig."


Winnaar 2013:


Winnaar 2016:


Kenneth:
"Met dit thema willen we een jarenlange traditie rond onze carnaval eens in de spotlights zetten, “roitenklasjen”…
En als ge over ‘roitenklasjers’ spreekt in Aalst, komt ge nogal rap bij de familie Van Schuylenbergh terecht natuurlijk.
 

Daarom hebben we in het voorjaar contact opgenomen met Gilles om ons idee uit de doeken te doen en proberen hen de eer te bewijzen die ze eigenlijk wel meer dan verdienen.
En we moeten zeggen zoals het is, ze waren direct mee… qua kostuum, wagen, ons stoetlieken,… Ze zijn ons bijna wekelijks komen opzoeken in d'hallen om de vooruitgang met eigen ogen te kunnen zien. Dat is tof voor hen, maar ook zeker voor ons…"Kenneth:
"We pakken de Van Schuylenbergh’s dus mee over de ganse lijn; mee op de wagen, mee in ons kostuum, in ons lieken,…
Ons stoetlieken komt dit jaar dus van de hand van Gilles en we zijn er SUPERcontent mee, tis gewoon ne klasbak é…


Dit jaar zullen er een 45-tal gekostumeerden meeggaan in de stoet, en qua ambities. Ja… we hebben dit jaar de stap gezet naar de middelgrote groepen en ge hoort natuurlijk van alles vertellen, het is dus al “ferm” dat de mensen over ons klappen… maar laat ons zeggen dat we willen buitenkomen zoals de mensen ons al jaren kennen, op zen “Bedesterds”... proper kostuum, propere wagen, een ferm lieken, en ons zeker gralek goed amuseren … en de rest dat volgt wel!"


Stoetliedje 2018:Kenneth:
"We brengen dit jaar ook een verzamelblad uit met Nominetten, wel in beperkte oplage.
Deze zijn te koop voor 20€ per blad en kunnen besteld worden via volgend emailadres: sanne.baeyens@hotmail.com ."GESCHIEDENIS

Het verhaal van middelgrote groep Bedesterd als AKV!

We maakten ook over deze groep een mooi overzicht...

Volledige Geschiedenis: KLIK

2017


2016


2015


2014


2013


Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Bjorn Van Ryckeghem & ©Patrick De Boeck

Met dank aan AKV Bedesterd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten