Welkom bij 'Carnavalaalstkoentje'

woensdag 10 januari 2018

Aalst Carnaval 2018 - Stoetthema AKV Schie 'dj Oit - 'Oilsjt, té Sjik!'


OILSJT TE SJIK

Stoetthema's, ook die reeks krijgt zijn jaarlijkse update met 'editie 2018'!

• Wat stellen de groepen voor in de 90e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?

• Sinds 1 september groeit de reeks aan op onze blog...

Als vierenveertigste in een (lange) rij, AKV Schie 'dj Oit!


Bram (Voorzitter) :
"Schie 'dj Oit! gaat voor de 2e keer mee als AKV in de stoet van '18."

ONDERWERP:
'Oilsjt, té Sjik!'

OITLEG:
"Oilsjt wert stillekesoon té sjik. Ons stad wèrt te koensjtig. T stadsbestier eet de leste joaren te veel ingezetj op koensjtweirken da scheftig te veel geldj kosten vèr wa da ’t mor es. Tees got de gewoeinen Oilsjteneer zèn klak te boeven. Da eet as gevolg dat er teveel sjikke madammen in ons stad flaneren. Tès gielegans van n’ hond!!!"

UITLEG:
"Aalst wordt stilaan té modieus. Onze stad wordt te kunstig. ’t Stadsbestuur zet de laatste jaren in op kunstobjecten die onnoemelijk veel geld kosten voor wat het maar is. Dit gaat de gewone Aalstenaar zijn petje te boven. Dit heeft als gevolg dat er té chique dames onze stad veroveren … Het is helemaal van de hond!"


Bram:
"Je kunt er niet naast kijken vandaag in onze stad. Overal kunstwerken die heel veel geld kosten en waar de gewone Aalstenaar toch maar met gefronste wenkbrauwen naar kijkt. Daarom hebben we samen besloten om het thema “Oilsjt té Sjik” naar voor te brengen. Uiteraard nemen we dit ludiek op anders zouden we niet van Oilsjt zen.

Let maar uit naar nummer 5 in de stoet, want daar zal je sjikke madammen zien die in Oilsjt komen paraderen met de nodige flair en attributen.
Toevallig zullen al onze poppen een rood neezeken hebben… Moet je zien dat je uw benen niet breekt in onze fietsenstalling en komen wit en zwet elkaar tegen in den blombak van het station. Voor het eerst in ons bestaan gaan we met mechaniek werken...."Bram:
"Als kleine AKV gaan we dit jaar met 12 dansers, 5 kindjes en 6 begeleiders in de stoet.
Ons jaar is zoals bij bijna elke AKV verlopen met de nodige ups and downs.
Maar we hebber er ons door getrokken en vooral veel uit geleerd.
Onze activiteiten waren wel steeds een schot in de roos. Onze maatjes deze zomer zijn vlot van de hand gegaan, ons barteam heeft op verschillende evenementen zijn kunnen getoond waardoor er een samenwerking is met twee evenementenbureaus. Onze snoepverkoop was op 1,2,3 uitverkocht en onze gouden parel advocoot Schie’dj oit! was een enorm succes!

Onze ambities?
't Is cliché, maar we willen ons vooral amuseren in de stoet en tonen waar we een heel jaar keihard voor gewerkt hebben.
Stiekem hoop ik dat we enkele plaatsjes kunnen stijgen t.o.v. vorig jaar."


GESCHIEDENIS

Het verhaal van kleine groep Schie' dj Oit! als AKV!

We maakten ook over deze groep een mooi overzicht over 'jaar 1'

2017


Foto's: ©Schie'dj Oit! & ©Patrick De Boeck

Met dank aan AKV Schie 'dj Oit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten