Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer stelde zich voor als Kandidaat-Prins Aalst 2025! // Ook het andere carnavalsnieuws zijn we niét vergeten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

zondag 3 januari 2016

Stoetthema 2016: De Zieke Zjieratten- Twiekierenniet: OPROEP tot de DADERS: "AWOE!" Waarom doen ze het ????


AWOE !!!!

De Zieke Zjieratten-Twiekierenniet hebben een typisch Oilsjters thema gevonden waarover we al een eerste artikel schreven: KLIK

Maar nu doen ze een oproep,
want ze zoeken 'daders'!


De 'basis' van hun thema-idee is dat sommige groepen een 'AWOE' krijgen en dat verdient niemand... 

Foto ©ZZ 2x0 2016: 'Awoe' (voorstelling eetfestijn)

Uit ons archief...


OPROEP

Foto ©Patrick De Boeck: Kevin Gits

Kevin Gits:
"Met het oog op carnaval en in het kader van ons thema willen we een aantal reacties verkrijgen vanuit de mensen uit het caranavalsmilieu.
Wanneer hebben zij al eens 'AWOE' geroepen of ontvangen?
Vandaar zouden we aan de bloglezers willen vragen om zo een warme oproep te doen om op onze facebookpagina hun verhaal te plaatsen..."

'Een niefjoor, e nief begin.
Vroi van zonde de nieve vastelauved daugen in.
Wie geeft het toe ? Wie riep op de proisoitdiejlink al isj AWOE ? Wel doet a verhool en stiert da deer nor de pagina van de zieke. Weir posten a verhool op een anonieme manier. Zu brengen weir de frustrausjes of de reden achter de negatieve oitspattingen in koort. Van woor komt da ? Hoe onstoot da? Is da te begroipen?
Woinige zen vroi van zonde mor wie teift t'achterste van zen tong loten zing?
Awoe es ver niks goe!
Mor geefde goi het toe?'
Kevin Gits:
"Wie zen ze? Woorveer doeng ze het ? Wat droift ze ?
...Zieke Zjambers..."


Verhaal insturen? KLIK op DEZE LINK

Foto ©Carnavalaalstkoentje: De ZZ 2X0 2015-2016

Artikel met dank aan AKV De Zieke Zjieratten-Twiekierenniet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten