Welkom bij 'Carnavalaalstkoentje'

zaterdag 4 februari 2017

Carnaval zoekt Horeca! Uniek initiatief moet 'Caféken In, Caféken Oit' terug stimuleren!


CAFEIKEN IN, CAFEIKEN OIT

Het Aalsterse volksfeest komt er weer aan, en dus tellen ze in Aalst allemaal ongeduldig af naar zondag 26 februari.

Om de horeca tijdens de ‘droi zotte daugen’ een hart onder de riem te steken, liet de stad een cartoon uittekenen door Mario De Koninck.

Het topic rond cafés die de deuren sluiten met carnaval is zeker niet nieuw. 
Michel Piqueur deed in 2005 al een muzikale oproep om ‘de gordoinen oepen te trekken’. Ook nu wil de stad de horeca aansporen om open te doen tijdens carnaval en dit in vorm van affiches en nominettes die zullen bedeeld worden.

Dit ludieke initiatief dient om de carnavalisten te stimuleren weer ‘caféken in, caféken oit’ te gaan. Elke staminee die open doet, krijgt een affiche die ze dan voor hun ruit hangen. Op deze manier weten de mensen waar ze zondag, maandag of dinsdag terecht kunnen. De nominettes worden ook over de verschillende zaken verdeeld en kunnen er verkregen worden tijdens de carnavalsdagen.

Schepen Beulens:
“Wij merkten dat steeds meer horecazaken de moed niet meer vonden om de deuren te openen met carnaval, vandaar dat het tijd werd voor actie.
Vanuit onze dienst ijveren we daarom voor een ‘tournee staminee’. Bestel een versgetapte pint op café, en krijg een uniek linjeke mee.”

De affiches zullen ook op openbare plaatsen worden gehangen en bevatten een QR-code, zodat iedereen toegang heeft tot de lijst met de geopende cafés.

Bron: Stad Aalst

Geen opmerkingen:

Een reactie posten