Welkom bij 'Carnavalaalstkoentje'

woensdag 22 februari 2017

*INTERVIEW* Wie Zijn De Geniepige Schaupen?


GENIEPIG

Interview met 'De Geniepige Schaupen'.

Carnavalaalstkoentje
"Wat zijn 'de geniepige schaupen’(DGS) eigenlijk?"
DGS:
"Wij zijn een geniepige Oilsjterse burgerbeweging. Ons collectief bestaat uit door de wol geverfde personen uit het verzamelwereldje. We zijn geniepige verzamelaars van carnavallinjekes die zich afzetten tegen sommige linjekeskartels en daarom zelf een kartel hebben opgericht."

Carnavalaalstkoentje
"Maar dan doen jullie toch net hetzelfde?"
DGS:
"Neen. Daar zit juist het verschil. Wij zijn echt geniepig... De andere doen alsof. We maken niemand zwart. Niemand is bij ons een zwart schaap."

Carnavalaalstkoentje
"Wie zijn dan die anderen?"
DGS:
"Moeilijke vraag! Wij hebben het zeker en vast niet over de Draeckenieren waar de leden zichzelf ook drauken noemen.
Deze zijn nooit geniepig en verzamelen ook geen linjekes. We willen hier echt geen namen noemen, want de onderwereld leest mee, maar sommigen van hen vinden van zichzelf dat ze een soort maffia zijn. Wij proberen dan ook om uit hun klauwen te blijven."


Carnavalaalstkoentje
"Waarom noemen jullie dan 'schaupen'?"
DGS:
"Als een soort tegenpool. Schapen zijn vrij onschuldig. We hebben 1 herder die zich bekend heeft gemaakt. Hij behoedt ons van wolven in schapenkleren."

Carnavalaalstkoentje
"Wat is de bedoeling?"
DGS:
"Vooral geniepig doen. De mensen moeten echt van het Lam Gods geslagen zijn wanneer ze onze linjekes kunnen bemachtigen. Bijvoorbeeld linjekes in brievenbussen steken of opsturen naar verzamelaars. Achteloos en geniepig op drukke plekken linjekes achterlaten. Met carnaval geniepig linjekes uitdelen."

Carnavalaalstkoentje
"Hoe kunnen de echte verzamelaars dan al die linjekes bekomen?"
DGS:
"Er is een geniepig verzamelblad gemaakt op een uiterst geniepige kleine oplage. Amper 20 exemplaren. Ze zullen op een geniepige manier te koop zijn in cafe “de club” op de Kat aan 10€. Er is telkens maar een blad per koper te verkrijgen. Wie eerst komt, eerst maalt op donderdag 23/02/17. Ze worden maar één dag verkocht. Geniepiger kan niet."

Carnavalaalstkoentje
"Wat wordt er dan met de overige linjekes gedaan?"
DGS:
"Die worden met carnaval geniepig uitgedeeld, elke dag twee kleurtjes. We geven alvast één tip om één van onze schapen te vinden: let op onze bol “sajet”!"

Carnavalaalstkoentje
"Wat gebeurt er met de opbrengst?"
DGS:
"Daarmee gaan we ons volgend geniepig project financieren."

Carnavalaalstkoentje
"Dus de DGS gaan door?"
DGS:
"Natuurlijk, wij hopen een vaste waarde te worden in het geniepig verzamelwereldje. Het is niet zomaar wat geblaat met weinig wol. Er zijn nog veel geniepige uitdagingen."

Met dank aan De Geniepige Schaupen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten