Welkom bij 'Carnavalaalstkoentje'

dinsdag 7 februari 2017

Aalst herstelt oude traditie: Carnavalsvlaggen maken centrum feestelijker!

©Stad Aalst 2017

OILSJT HEEFT HET VLAGGEN

De stad Aalst fleurt het stadscentrum extra op tijdens de carnavalsperiode. 

Naast de traditionele aankleding van stadhuis en stationsgebouw investeerde de stad nu ook in de versiering van haar winkelstraten. Bovendien krijgen alle inwoners langs het traject van de stoet een carnavalsvlag in de bus.

Het stadscentrum mocht wel een iets feestelijker uiterlijk krijgen tijdens de carnavalsperiode, daarin volgt de stad de mening van veel carnavalisten, waaronder de losse groepen.

Het is al jaren de droom van de Vereniging der Losse Groepen om ook dit stukje folklore in ere te herstellen!


Jacquy De Pauw:

 "Oindelek...weir emmen der wel 6 joor moeten ver kreften en zaugen, mor 't es in elk geval ne stap in de goei richtink... En zeg na nog insj dasse nor ons ni loisteren!"

Een aandachtspunt waar dit jaar werk werd van gemaakt.

De stoetvrije centrumstraten zoals de Nieuwstraat, Kattestraat, Korte Zoutstraat en de Lange Zoutstraat, worden tijdens de carnavalsperiode aangekleed met kleurrijke fotobanners. Op de banners staan zowel carnavalsgroepen, losse groepen en individuele feestvierders afgebeeld.

Krantenarchief: 1976

Krantenarchief: 1987

PARCOURS

In de week voor het carnaval vinden de Aalstenaars die langs het parcours van zondagsstoet wonen zelfs een exclusief geschenk in hun brievenbus, namelijk de nieuwe carnavalsvlag.

Ontwerper, ex-Prins Dennis De Wolf, stak de carnavalsajuin in een modern kleedje. 
De stad wil iedereen die een vlag ontvangt uitnodigen om ze aan de gevel te hangen tijdens de carnavalsdriedaagse. 

De vlag was exclusief bedoeld voor de straten van het officiële parcours. 
Maar zal, op algemene vraag, vanaf 22 februari te koop zijn voor 7 euro / stuk vie het infokantoor Toerisme op de Hopmarkt!
 
Net als vorig jaar krijgt elke Aalstenaar ook een carnavalsaffiche in de bus. 
Die wordt samen met het carnavalsmagazine bedeeld op 13 februari. Zo krijgt elke burger te kans om bij te dragen aan de zichtbaarheid van carnaval in het straatbeeld.

CARNAVALSMONUMENT

Foto: ©Carnavalaalstkoentje: Carnavalsmonument Hopmarkt

Tot slot besloot het college van burgemeester en schepenen ook in te gaan op de vraag om het carnavalsmonument op de Hopmarkt beter tot zijn recht te laten komen.

Een vuilnisbak die het zicht ontsierde werd al verplaatst en de elektriciteitskast vlakbij het beeld wordt aangekleed met informatie over het monument.

Hierdoor zal het monument geaccentueerd worden op de huidige locatie: een strategische plaats, net voor het toeristisch infokantoor dat bovendien het vertrekpunt van de toeristische I-padwandeling. is.


Bron Artikel: Persbericht Stad Aalst & KLIK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten