Welkom bij 'Carnavalaalstkoentje'

dinsdag 28 november 2017

Aalst Carnaval - Brand Geloeif Mè Goed 2004: Carnavalsgroep vraagt geduld en bedankt Aalstenaars - Mededeling


GETROFFEN GELOEIF ME GOED LEDEN DOEN OPROEP

Bedanken voor medeleven, maar vragen geduld!

Carnavalsgroep doet mededeling...

Beste Carnavalisten,
Beste Aalstenaars,

De gedupeerden in de GMG brandzaak zullen pas donderdag een officiële reactie geven, nadat we samen zaten met onze raadsman. Tot dan verkondigen we geen standpunten of meningen, behalve de standpunten die we vandaag ventileerden in onderlinge afspraak tussen de leden en onze raadsman op TV Oost en het VTM nieuws. Zoals we verwacht hadden geeft een televisie interview niet dat weer wat we wilden brengen. We moesten echter iets communiceren, daar de druk van de pers extreem groot bleek.

Toch willen we ons even richten naar jullie, carnavalisten en Aalstenaars.


Op de sociale media worden her en der plannen gesmeed om opnieuw activiteiten en benefieten te organiseren. Graag hadden wij hier een duidelijk standpunt ingenomen zonder grof te willen zijn, want laat een ding duidelijk wezen: wij appreciëren de steunbetuigingen en de initiatieven om te helpen enorm! Net als vorige keer komt die warmte echt wel aan en voelen we ons niet alleen staan.
Maar…

De vorige events en activiteiten hebben echter een aantal belangrijke zaken blootgelegd:

• Er wordt zoveel georganiseerd waardoor het lijkt dat er zeer veel gegeven is en de publieke opinie ook in die zin denkt, handelt en spreekt. Bv: per wafel gaat er 1 euro naar GMG, waardoor het lijkt alsof je 5 euro hebt geschonken maar in wezen slechts een vijfde naar de GMG solidariteit rekening ging.
• Het spreekt vanzelf dat 50.000 euro zeer veel geld lijkt en lang duurt om bij elkaar te halen, wat een foute perceptie teweeg brengt, maar slechts een druppel op een hete plaat is.
• De leden werden vorige keer veelvuldig geconfronteerd met uitspraken zoals: “weer voor GMG”, “hebben jullie niet genoeg gekregen”,… Terwijl de uiteindelijke winst logischerwijze ruim onvoldoende was. De publieke opinie hiervan overtuigen bleek zeer moeilijk.

Daarom hadden wij graag gezien dat eenieder die wil helpen even wacht en mee op de kar springt van de stad die – zoals we in de media en op Facebook konden lezen – er aan denkt om een crowdfunding te organiseren. Dat is controleerbaar en wettelijk onderbouwd.

Zonder mensen te willen schofferen en met het grootste respect en dankbaarheid hopen we op jullie begrip!

Namens de brand-leden van GMG


*Update* AXA stelt zijn 'ultimatum' van betaling uit tot 31/12/'17

Eerder:

• AXA wil toenmalige GMG-leden doen betalen: KLIK
• Reactie Burgemeester: KLIK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten