Welkom bij 'Carnavalaalstkoentje'

dinsdag 28 november 2017

Aalst Carnaval - Brand Geloeif Mè Goed 2004: Burgemeester D'Haese en het Stadsbestuur reageren met constructieve voorstellen én een actieplan!

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Bjorn Van Ryckeghem

POLITIEK REAGEERT OP VERSE HEISA

Ook het Aalsterse stadsbestuur werd plots verrast door de beslissing van AXA.

Burgemeester D'Haese komt meteen met een actieplan!


Burgemeester D'Haese:
"Beaking news: dubieus kerstgeschenk van verzekeraar Axa voor de leden van Geloeif Mè Goed.
Zo denk ik althans over deze plotse berichtgeving, van de verzekeraar uit...

Elk lid van de carnavalsgroep moet in december 24.130 euro betalen.
Van dergelijke kilheid, nota bene van een verzekeraar die in 2016 een operationele winst van maar liefst 357 miljoen euro boekte, krijg ik een wrange smaak in de mond.
Deze vorm van verzekeren staat gelijk met een paraplu lenen als het mooi weer is en die terugvragen als het begint te regenen..."Burgemeester D'Haese:
"Drie bedenkingen/actiepunten:

Eén: alle sympathie en medeleven voor de getroffen families en goedmenende carnavalisten. Een magere troost is dat groepen anno 2017 meer sluitende polissen hebben dan destijds.

Twee: de Aalstenaars organiseerden in het verleden reeds heel wat benefietacties, en er zullen er ongetwijfeld nog volgen. Ik organiseer een overleg met alle verzekeringsmaatschappijen en de raadslieden van de getroffen carnavalisten. Vanuit de stad ondersteunen we waar het kan, dat spreekt voor zich. Ik tracht ook hier het onmogelijke te doen. Eerder werkte ik reeds 26.000 Euro per lid weg...

Drie: door het college zal worden beslist om een bijkomende financiële inspanning te doen die gelijkstaat met 10% van de dading - of zo’n 2.410,00 euro per getroffen carnavalist, met een maximum van 2.500,00 euro per dossier.
Niet zaligmakend, maar wel een financieel hart onder de riem. We bekijken verder ook crowdfunding.

Slotbedenking: niets weerhoudt AXA Belgium ervan, dat het bedrag aan premies binnen de tak schadeverzekeringen vorig jaar zag stijgen tot 2,1 miljard euro (bron: De Tijd), om even in de spiegel te kijken en een bijkomende inspanning te doen."


*Update* AXA stelt zijn 'ultimatum' van betaling uit tot 31/12/'17

• AXA wil toenmalige GMG-leden doen betalen: KLIK
• Reactie carnavalsgroep: KLIK
Bron: Burgemeester D'Haese

Geen opmerkingen:

Een reactie posten