Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer stelde zich voor als Kandidaat-Prins Aalst 2025! // Ook het andere carnavalsnieuws zijn we niét vergeten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

donderdag 14 december 2017

Voorstelling Fotoboek 'Voil Jeanet - Archetype van het Aalsterse Carnaval' in de Stadsfeestzaal!


PASCAL MOENS STELT UNIEK FOTOBOEK VOOR

'Voil Jeanet, archetype van het Aalsterse Carnaval'

De Voil Jeanet en haar geschiedenis, tot de hedendaagse weergave...


Aalstenaar Pascal Moens brengt 2 generaties Voil Jeanetten in beeld!

Het verhaal van een schitterende uitgave, met een terugblik tot het prille begin, het 'doel', de gevolgen van de politieke 'beperkingen' (want Voil Jeanetten waren er ooit 'overal' te lande) en de overlevingsdrang van hét symbool van Aalst Carnaval...

Pascal Moens en uitgever Cynrik De Decker stelden in de Stadsfeestzaal van Aalst op woensdag 13 december 2017 hun boek voor.
Een naslagwerk over generaties Voil Jeanetten, voor generaties Voil Jeanetten.
Een fotoproject in een kwaliteitsuitgave, met beeldarchief van André Van Schuylenbergh, Herman Louies, krantenknipsels, de oudste Voil Jeanet Cyriel Troch, de pen van Gilles Van Schuylenbergh en de hoogte- en dieptepunten van de onnavolgbare, door UNESCO terecht geprezen 'Voil Jeanet'.

Een fotoboek dat meer is dan een waardering, eerder een eerbetoon over dé trots van Aalst Carnaval.



TOESPRAKEN

Groteske en lovende woordenschat bij de diverse gastsprekers!

Uitgever Cynrik, Burgemeester D'Haese, Fotograaf en auteur Pascal en Oilsjterse dialect-icoon Jan Louies...







INFO

"Voil Jeanet - archetype van het Aalsters carnaval" is een luxueus foto- en leesboek met 160 kleurrijke pagina's. Kostprijs bedraagt 29 €.

Wie het boek thuis wil ontvangen per post, gelieve 5 € port toe te voegen aan het te betalen bedrag..

Boek bestellen? Dat kan: info@flyingpencil.be

Met dank aan Pascal Moens & Uitgeverij Flying Pencil (Cynrik De Decker)!
Foto's / Filmpjes: ©Carnavalaalstkoentje / ©Koentje75 op YouTube

Geen opmerkingen:

Een reactie posten