Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

vrijdag 7 september 2018

Aalsterse 'Academie voor Carnavalskunsten': Op bezoek in CC De Werf bij de Cursus 'Werken Met Foam'!


ACADEMIE VOOR CARNAVALSKUNSTEN

Onder de noemer 'Academie voor Carnavalskunsten Carnaval – de Aalsterse trots!' stelt CC De Werf i.s.m. de Stad Aalst voor het vierde jaar de workshops voor, die vanaf september georganiseerd worden.

Met een reeks modulaire workshops van beperkte duur, wil men carnavalisten, zowel individueel, als leden van een Losse Groep of AKV, de kans geven kennis te maken, of zich te specialiseren in verschillende domeinen...

Om het artistieke erfgoed van carnaval te beschermen, de opvolging te garanderen én om een nieuwe generatie 'carnavalstalenten' te laten uitgroeien.

De cursussen zijn toegankelijk voor Aalstenaars en niet-Aalstenaars.

De eerste week van september was er 2x de 2-daagse cursus 'Werken met Foam'.

Wij gingen terug  op bezoek...


Lesgever Hans Vanquathem:
"Foam is een product met onbegrensde mogelijkheden.
Telkens kun je variëren. Maar hier leren we vooral de 'basis' aan.

Door énkel het gebruik van warmte, breng je foamelementen samen.
Een eenvoudige techniek, die praktisch is, en door iedereen aangeleerd kan worden.

Op twee avonden geef ik een 'schat aan info' mee aan de cursisten.
De eerste avond starten we bij een kort stukje theorie en toonde ik hoe ze met warmte (haardroger) kunnen 'lijmen'. Maar daarna is het al aan de cursisten om te oefenen.
Op de tweede avond werken we een hoed af en geef ik mee hoe ze die kunnen finaliseren.
De jongste jaren zijn er heel wat mogelijkheden bijgekomen. Foam kun je ook gebruiken in een heleboel toepassingen als carnavalsgroep: kragen voor je kostuum, elementen die 'vorm' en 'volume' meegeven, en er is de introductie geweest van allerlei bijkomende versierelementen (glitter, parels...), tot zelfs toepassingen op de (praal)wagen zelf.

Er waren 2 groepen: 12 personen op maandag en dinsdag en 20 mensen die hier woensdag en donderdag present tekenden.

Maar al wie wil, kan bij mij terecht voor verdere info, hulp of aankoop van materialen.

Door het jaar heen geef ik nog meer cursussen bij CreaFoam zelf in Blankenberge, of ter plaatse, indien voldoende interesse.
En je kan mijn stand ook vinden op de Carnavalsbeurs van Aalst."


Demo: op bezoek bij Hans...HKV DE HALLEMETTEKES


De Hallemettekes:
"Wij zijn hier met 3 van onze leden. De Hallemettekes uit... Halle en dus ook één van de mooiste carnavals van ons land.
Wat ons aan deze cursus boeit, is dat we onze techniek willen verfijnen.
Al een tijdje maken we foamhoeden, maar met deze 'tips & tricks', willen we nog beter worden hierin.
Het toffe is dat het een heel praktische cursus is en dat je vrij snel de techniek onder de knie hebt.
Je kan inderdaad heel divers combineren met kleuren. We nemen al wat we hier leren mee voor onze carnavalsgroep..."AKV DE SPERREZJIEKERS


Steven:
"Ik ben hier zelf met een collega, maar vanuit de groep komen we eigenlijk op eigen initiatief.
Zoals ik zei bij de cursus 'werken met piepschuim', ik wil vooral creatief bezig zijn!
Ondertussen ben ik lid van AKV De Sperrezjiekers en daar zou ik me het liefste uitleven, vooral 'achter de schermen', bij het bouwen van de wagen.
Ook deze cursus boeit me wel én.. vanaf eind september, zie je me misschien wel terug bij Gert, dan start ik op een volgend niveau 'isomo sculpturen'..."


SFEERFOTO'S


Reportage: Carnavalaalstkoentje & Hans Vanquathem + cursisten cursus 'Werken met Foam' in CC De Werf Aalst

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje & (groepsfoto) ©Hans Vanquathem

Website Creafoam: KLIK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten