Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

maandag 24 september 2018

Carnavalsbeurs 2018 'Buiten de Zaal': WAF Graffiti, Pompiers en verkoop door de Groepen!


OOK BUITEN DE ZAAL VEEL TE BELEVEN

Al was de regen een grote pretbederver...

Het programma zag er indrukwekkend uit: Pompiers, verkoop van poppen en wagens + gadgets door de groepen, de Aalsterse Reuzen en... WAF Team Alosta.
De regen zorgde dat het 'buitenprogramma' slechts beperkt kon worden uitgevoerd...Zo hield men ook de uitreiking van de linten aan de Kandidaten-Prins 2019 binnen  in carnavalskantine Halle 13.

WAF Alosta


WAF:
"Het was uiteraard ook voor ons een emotioneel moment: die carnavalisten (en ik ben zelf ook carnavalist) die hun hallen kwijt waren, en wij zagen eveneens onze creaties vernield worden.
Maar hallen zijn vervangbaar en graffiti ook!
Vorig jaar hebben we de voorkant aangepakt, dit jaar de buitenmuren aan de zijkant van hallen 1 en 10...

Sowieso iets met 'sprekende figuren', maar dat was slechts een basisidee.
Hoe het verder groeit? Zelfs op het laatste moment kan het nog veranderen.
Maar blijkbaar doen we iets wat de mensen raakt: iedereen bekeek ons werk en stond letterlijk 'even stil'.
Dan voel je dat het geslaagd is... Dit jaar zelfs selfies moeten nemen..."WAF:
"Sinds 2002 werken we hier.
Of het ooit stopt? Je kan een nieuwe laag geven ook.

Dit jaar is het '20 jaar Team Alosta'. Vandaar dat we onszelf deze 'stempel' gaven.
Jammer van het slechte weer op zondag, maar we gaan het wel nog afwerken.

Graffiti die tot leven komt, gemaakt door mensen die dit met veel passie en liefde voor het vak doen en een publiek dat ervan 'smult', dat is een enorme appreciatie en 'reclame' voor ons!"Eindresultaat:Pompiers


Door het mindere weer, haakten vele deelnemers af.
Toch konden we een kleine 10 voertuigen bewonderen...


De winnaar van de 'Pompierwedstrijd' werd deze 'Fire 4 Fun':


VERKOOP

Voor elk wat wils...

Bier, gin, kalenders, sprookjesboeken, CD's, acties voor een goed doel, allerlei verzamelobjecten, tot poppen, koppen en... praalwagens!


En tenslotte, verkopen we ook onszelf...

Reportage: Carnavalaalstkoentje

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten