Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

zaterdag 15 september 2018

'E Giel Joor Carnaval' dankzij de prachtige wandkalender van AKV Lekken En Plekken!


LEKKEN EN PLEKKEN BRENGT WANDKALENDER UIT

12 maand carnavalsplezier bij u thuis (aan de muur)!

Kersvers Middelgrote Groep Lekken en Plekken komt met nieuw verzamelitem...


Voorzitter Luc:
"We bestaan 17 jaar in 2019 en na de vorige carnavalseditie, besloten we de koppen bij elkaar te steken. Het resultaat? De groep wou voortaan een categorie hoger uitkomen: van de Kleine naar de Middelgrote Groepen dus.
'Koken kost geld', wagen(s) bouwen ook...

Voor carnaval speelde het al in ons hoofd om 'een idee' concreet te maken...

We wilden iets uitbrengen dat los staat van andere activiteiten en toch op publieke belangstelling mag rekenen...

Het was ons bestuurslid Serge, die met het idee kwam van een heuse wandkalender. Reeds in april was hij al bezig hieraan.
Die kalenders bestonden al in de jaren 80, maar toen was kleurendruk nog zo duur, dat één foto, twee maanden omvatte.
Wij wilden een 'meerwaarde' en bijgevolg een foto erin van zowat alle groepen, de Prins, de Aalsterse Gilles, de carnavalsnachten én zelfs... de typische Oilsjterse Voil Jeanetten ontbreken er niet op.
Een immens stukje noeste arbeid om alle foto's te verzamelen en ze 'in te passen', maar het is ons gelukt!"Luc:
"Met trots stellen we jullie dan ook onze eerste (wand)kalender voor!
Een prachtige jaarkalender, met een 'filmstrip' vol foto's, sommige natuurgetrouw, andere in een meer kunstzinnige verhouding, maar allemaal toegepast in kleur! 12 maanden lang. Telkens andere beelden en bovendien voor de prijs van ... amper 6 euro!

Dat is nog lang niet alles... De eerste 600 kalenders zijn voorzien van een uniek lintje!
Dat lintje verscheen in 2 kleuren (goud en zilver-versie), dus voor de verzamelaars: koop 2 kalenders en hang er eentje op in de living en de andere in de hobbykamer.
Voor die prijs moet je het niet laten..."Luc:
"De foto's omvatten de stoet van 2018.
Maar het is de bedoeling hiervan een traditie te maken.
Bovendien kozen we voor een exemplaar waarin je per dag een vakje hebt, zodat hij niet alleen mooi is om te bekijken, maar eveneens praktisch!
Het bezoek aan de tandarts, je schoonmoeder die langskomt, of de dag van je eetfestijn, je kunt het makkelijk invullen, er is plaats voorzien.

De kalender is te koop bij de leden van onze groep, in carnavalskantine Halle 13, Bowling The New Cat en uiteraard op de carnavalsbeurs! Maar ook via Duo Paint, Atelier 93, Liebaut en Las Fiëstas...

Met de groeten van kersvers Middelgrote Groep, AKV Lekken En Plekken!"Reportage: Carnavalaalstkoentje & AKV Lekken En Plekken

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten