Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

woensdag 5 juni 2019

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik 2019-2020 - Aflevering 32: AKV Lossendeirdeveirdeirdeir


TERUGBLIK / VOORUITBLIK!

In deze tweeëndertigste aflevering van het zesde seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Carnavalaalstkoentje contacteerde (opnieuw) de groepen, of kreeg spontaan al de medewerking!


Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op Carnaval 2019?
2) Een blik op de toekomst... ...2020?

Stoetliedje / Stoetclipje:
'Veirkes Oon De Macht? Rebbekes Mè Gedacht!'

Interview met de LDVD-leden, werkhallen 22 mei


LDVD:
"Voorbereidingen? We waren eigenlijk op tijd 'af' en da's ook omdat we 'eindelijk' na zoveel jaren beseffen dat op tijd beginnen, al een grote voorsprong geeft tegen de cruciale weken.
Dan konden we nog meer focussen op details, zeker ook in de 'A'.
Ondanks alle goede voornemens, liep onze doop (als enige groep houden we die nog de dag voor carnaval), flink uit de hand..."LDVD:
"Uiteindelijk is onze stoet vlot verlopen.
Gralek sjans met het weer! De 'regendans' van vorig jaar zorgde dat zowel op zondag, als maandag de weergoden ons gunstig gezind waren op de cruciale uren van het paraderen door onze Oilsjterse stee.

Hoe ervaren we onze rebbekes? Goed Aalsters thema! En zelfs de 'toeristen' waren onder de indruk...
De combinatie van enkele grote isomofiguren, de bijhorende dans én de acts op de wagens, was meteen herkenbaar voor het grote publiek.
Verder bleek het gebruik van recyclagehout een pluspunt te zijn (budgettair én gaf mee 'stijl' aan de afwerking).
Veel interactie, tof stoetliedje, maar... Ondanks dat het tot in de puntjes uitgewerkt was, en meer 'typisch LDVD' dan 2018, vlogen we van de derde naar de 9e plaats."LDVD:
"Is die uitslag erg?
Nee, natuurlijk niet. Als we ons dat écht zouden aantrekken, bestonden we geen 31 jaar.
Middelgroot is een zware categorie en daar een topplaats veroveren? Eerder de uitzondering dan de regel en da's maar goed ook. Subiet krijgen mensen 'verwachtingen'. Laat ons dan maar netjes 'onder de radar' blijven en 'ons ding' doen!"LDVD:
"Zijn er werkpuntjes? We kregen strafpunten wegens 'te breed', maar dat zou niks veranderd hebben aan de uitslag. Je kunt denken van 'hadden we dit of dat gedaan of geprobeerd...' Maar wat win je daarmee? Nada! Beste is om bij een evaluatie eerlijk te zijn en als we dan horen dat al onze leden zich geamuseerd hebben.
Dat heb ik liever dan top 5 eindigen en een carnaval die tegenviel."LDVD:
"Eén van de LDVD-realisaties is ons 'programma voor de 3 daugen'.
Ieder lid kan op élk moment inpikken en aansluiten. Iedereen weet waar en wanneer we ons bevinden en typisch is de keuze voor kaffeikes waar onze groep 'de zaak' mag overnemen, een danske mag 'plasseren' en vooral: waar er nog plaats is om met een grote bende binnen te 'vallen'.
Met links en rechts ook de 'verplichte' traktatie van een vat bier door onze stagiairs!

Ja, iedereen mag zich kandidaat-lid stellen, maar buiten het tonen dat je het waard bent om bij onze groep te horen, verwachten we enkele traditionele gebruiken. Pas na een jaar inwijding, kun je effectief behoren tot deze fantastische vereniging. Je moét het waard zijn!"2020

LDVD:
"De afbraak is begonnen, we moeten plaats maken voor 'iets anders'.
Het thema is beslist en behoort tot de 'typische LDVD-stijl'.
We steken de draak met??? Hierop blijven we het antwoord verschuldigd (tot... nader bericht)!

Fan van ons? Of geen fan, maar dat zijn 'faaten': iedereen is welkom op 'Den Oilsjtersen Achternoeng' op zondag 23 juni op de Grote Markt, vlakbij Café Cognac!
Op 14 en 15 september kun je lekkere tapas eten. Een activiteit i.s.m. Utopia.
En de Niefjoorsboef is er het 2e weekend van het nieuwe jaar: 10 & 11 januari...
Genoeg kansen om ons te ontmoeten en samen er ene op te drinken: op naar 32 jaar Lossendeirdeveirdeirdeir.

Groeten van LDVD!"Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV Lossendeirdeveirdeirdeir

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje & ©Bjorn Van Ryckeghem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten