Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

donderdag 13 juni 2019

Aalst Carnaval 2020 - Wie maakt de Verbrandingspop?


VERBRANDINGSPOP

Creatievelingen kunnen zich weer uitleven met het ontwerp van de Popverbrandingspop.

Elk jaar wordt ook een nieuwe verbrandingspop ontworpen. 

Alle losse en ingeschreven carnavalsgroepen kunnen aan deze wedstrijd deelnemen, net als de prinsenverenigingen erkend door de stad en de Academie voor Beeldende Kunsten.
Maar ook andere Aalsterse verenigingen mogen deelnemen aldus het nieuwe reglement.
• Voorwaarden? HIER


Geïnteresseerden kunnen zich kandidaat stellen door het deelnemingsformulier (downloadbaar via HIER of verkrijgbaar aan de UiTbalie in het administratief centrum) volledig ingevuld te bezorgen én een ontwerp in maquettevorm (schaal 1/10).
Je kunt je ontwerp tot en met 14 augustus 2019 bezorgen aan de UiTbalie in het administratief centrum.


Iedere deelnemer maakt een ontwerp in maquettevorm. Het ontwerp dient een voorbeeld van creativiteit en inventiviteit te zijn.
Uit de ingediende ontwerpen zal één winnende maquette gekozen worden door de adviesraad Feestcomité.
De winnaar verbindt er zich toe deze maquette op ware grootte te realiseren.


VOORWAARDEN


- vervaardigd in uitsluitend brandbaar materiaal zoals hout, karton, stro, textiel (met uitzondering van synthetisch materiaal);
- geen gebruik van materialen die bij verbranding giftige gassen veroorzaken of die bij verbranding kunnen wegvliegen;
- er mag geen vuurwerk verwerkt worden in de pop (ontploffingsgevaar);
- de ontwerpers van de pop krijgen geen toegang tot de rotonde, waarin ze verbrand wordt;
- de pop met het onderstel dient 10 minuten te branden;
- de pop moet draagbaar zijn door 8 personen, dit wil zeggen dat de pop max. 160 kg mag wegen;
- (o.v.) de afmetingen: maximum 1,8 meter hoog, 2,1 meter breed en 4,8 meter lang.


De winnaar staat ook in voor de realisatie van de uiteindelijke verbrandingspop op ware grootte. De artistieke vergoeding bedraagt 1000 EUR.

Alle inzendingen worden in de periode van carnaval tentoongesteld in ’t Gasthuys –Stedelijk Museum Aalst.Bron artikel: Stad Aalst KLIK + eigen berichtgeving

Foto's: ©Silke Hermans

Geen opmerkingen:

Een reactie posten