Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

donderdag 6 juni 2019

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik 2019-2020 - Aflevering 33: AKV Ajommoja


TERUGBLIK / VOORUITBLIK

In deze drieëndertigste aflevering van het zesde seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Carnavalaalstkoentje contacteerde (opnieuw) de groepen, of kreeg spontaan al de medewerking!


Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op Carnaval 2019?
2) Een blik op de toekomst... ...2020?

Stoetliedje / Stoetclipje:'Ons Oilsjterse tool mag ni vergoon en moet gelèk 't Egyptisch op d'ien of d'ander manier bloiven bestoon!'

Interview met Timothy!


Timothy (voorzitter):
"Wij hebben opnieuw een uitstekende carnaval beleefd!
We waren heel fier op wat we konden brengen en verrast door het enthousiasme van het volk dat naar de stoet kwam kijken. Bovendien hebben we voor het eerst sinds we AKV zijn geworden, zonder panne de stoet kunnen uitrijden... Een unicum 🙂 ..."Timothy:
"Door een betere voorbereiding dan de voorbije jaren en een goeie dynamiek tussen de leden, was alles ruim op tijd klaar en zijn we relatief uitgerust de carnavalsnachten kunnen ingaan.
Nochtans lag de lat hoog!
De kostuums, de attributen, de details...
Onze wagen werd geen traditionele wagen. Alles werd in zandsteen uitgespoten.
Een uniek procédé, afgewerkt met een heleboel accenten en... het Oilsjters als wereldtaal."Timothy:
"Ook al waren we reeds zelf tevreden over wat we konden brengen in de stoet, is het fijn om te merken dat dit eveneens geapprecieerd wordt door de jury.
Met onze 12e plaats zijn we toch weer enkele plaatsen vooruitgaan. Ook al is dat niet onze voornaamste doelstelling, toch zorgt dit voor extra feestvreugde met carnaval zelf. Een dikke merci dus aan al onze leden, figuranten, begeleiders en medewerkers, om ervoor te zorgen dat we zo een geweldige carnaval hebben kunnen vieren!

Zoals steeds primeert bij ons het plezier van het uitwerken en creëren van de wagen en het kostuum, zonder dat we daarom meteen op een bepaalde plaats mikken.
Natuurlijk willen we er blijven op vooruitgaan en onszelf verbeteren, door wat we brengen nog mooier uit te werken..
Als we daar dan voor beloond worden met betere plaatsen zijn we daar heel gelukkig om!"2020

Timothy:
"Naar jaarlijkse gewoonte zijn we er terug met vol enthousiasme in gevlogen.
Hierdoor begint het verse thema reeds vorm te krijgen.
Daarover veel meer te gepasten tijde

Wij gaan met dezelfde gemotiveerde leden richting carnaval 2020 en zijn zeer benieuwd wat de toekomst nog zal brengen 🙂
Wij blijven vooral een kleine groep, die er met hart en ziel én vooral met veel plezier, voor wil gaan... Zodat we ons opnieuw kunnen smijten tijdens de stoet en carnaval."Timothy:
"Onze evenementen waar iedereen naar mag beginnen uitkijken zijn ondertussen ook gepland: op 7 & 8 september vindt onze jaarlijkse barbecue plaats in de polyvalente zaal te Nieuwerkerken.
Op 31 oktober kan heel Aalst en omstreken naar jaarlijkse gewoonte opnieuw komen griezelen op onze halloweentocht (in en rond Nieuwerkerken)! Wij hopen jullie talrijk te mogen ontvangen.

Groeten, AKV Ajommoja!"Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV Ajommoja

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©AKV Ajommoja, ©Cris De Wolf & ©Niky De Wever

Geen opmerkingen:

Een reactie posten