Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

vrijdag 1 juni 2018

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik Jaargang 5, 2018-2019 - Aflevering 44: AKV Tisj


TERUGBLIK / VOORUITBLIK!

In deze vierenveertigste aflevering van het vijfde seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Carnavalaalstkoentje contacteerde (opnieuw) de groepen, of kreeg spontaan al de medewerking!


Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op Carnaval 2018?
2) Een blik op de toekomst... ...2019?


OILSJTERSE HISTOEREInterview met Bart, AKV Tisj


Bart:
"Over ons thema en uitvoering van vorig jaar waren we heel tevreden.
We zijn gegaan voor een thema dat niet politiek gericht was en wouden buitenkomen met toch wel iets anders dan anders. Ik denk dat ons dat vrij goed gelukt is en we het thema over Utopia op een originele manier gebracht hebben.

Er is vooral veel werk gestoken in de wagen en in de afwerking hiervan. Heel wat denkwerk is er dan ook aan vooraf gegaan om deze wagen in elkaar te kunnen steken. Niet alleen de mechaniek en het laswerk was een opgave, maar ook de vele, soms hele kleine isomo stukken moesten in elkaar gepast worden..."Bart:
"Ook het kostuum hebben we wat anders moeten aanpakken.
Voor onze bollen die we droegen, werkten we samen met een firma uit Ledegem. De rest van het kostuum en hoed, werden volledig zelf in elkaar gestoken.
Er zijn heel wat autoritten gebeurd om alles bij elkaar te laten passen en op elkaar af te stemmen...

Maar het resultaat mocht gezien worden!"


Bart:
"De stoet is heel vlot verlopen, we kenden geen problemen.
Wat betreft de uitslag… we wouden eigenlijk beter doen dan het jaar ervoor waarin we 4de werden.
Spijtig genoeg is ons dat niet gelukt en behaalden we een 5de plaats. Niet slecht omdat we in het A gedeelte liepen. Maar eerlijk? We hadden iets meer verwacht. Dit was ook de mening van vele andere mensen en groepen. We kregen heel wat positieve berichten over wat we hebben gebracht in de stoet en dat we eigenlijk meer verdienden dan dat we kregen.
Zelfs van groepen die voor ons eindigden…

Enkele dagen na de stoet kregen we al aanvragen om onze wagen over te kopen. Spijtig genoeg hebben deze mensen afgezegd en staat onze wagen dus nog te koop. Het zou zonde zijn deze wagen te moeten afbreken…
We zouden hem liever in een andere stoet ergens zien rijden..."2019

Bart:
"De carnavalsnachten brachten we door op het Vredeplein en de Grote Markt.
Super sfeer en super geamuseerd! Zoals ieder jaar een feest!

De voorbereidingen voor komend carnavalseizoen zijn volop bezig.
8 leden verlieten de groep en we mochten 6 nieuwe leden verwelkomen.
Ondertussen hebben we al een bloemenverkoop achter de rug en is er komende zaterdag 2 juni onze jaarlijkse BBQ.
Dus iedereen welkom in Sint-Paulus.
Na de vakantie volgt er nog een koekenverkoop en een eetfestijn op 1 & 2 december..."Bart:
"Het thema voor volgend jaar ligt zo goed als vast, op enkele details na.
Ook het kostuum is al op papier gezet en daar zal binnenkort een proefversie van gemaakt worden.
De wagen zit al in het hoofd, maar moet nog uitgetekend worden. Zoals elk jaar zal het terug ons doel zijn om zo hoog mogelijk te eindigen...

Met de groeten van AKV Tisj!" Reportage: ©Carnavalaalstkoentje & AKV Tisj!

• Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Bjorn van Ryckeghem & ©Baloe De Waele

Geen opmerkingen:

Een reactie posten