Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

dinsdag 19 juni 2018

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik Jaargang 5, 2018-2019 - Aflevering 49: AKV Om En Vedrom


TERUGBLIK / VOORUITBLIK!

In deze negenenveertigste aflevering van het vijfde seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Carnavalaalstkoentje contacteerde (opnieuw) de groepen, of kreeg spontaan al de medewerking!


Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op Carnaval 2018?
2) Een blik op de toekomst... ...2019?


'SCHOEINSJTE STIKSKEN AAT'Interview met Toon, AKV Om En Vedrom


Toon:
"We hebben ons thema 't schoeinsjte stiksken aat', waarmee we Luc Peirlinck in de bloemetjes wilden zetten, zo goed mogelijk proberen uitwerken.
Dat met een mooie wagen en een prachtig kostuum, wat ons toch goed gelukt was.
Na veel werk konden we toch weer buitenkomen met een geheel waar we allemaal fier op waren!"Toon:
"Aan de vorming en in de stoet verliep alles perfect.
Zoals ieder jaar was de stoet één van de beste momenten van onze carnaval. Ook de carnavalsnachten waren fantastisch, met onze leuke en samenhangende bende hebben we ons geweldig geamuseerd.
Maandag in de Flora kregen we onze uitslag te horen, de 21e plaats!
De meesten hadden toch iets meer verwacht en gehoopt. Maar het belangrijkste blijft dat we fier waren op wat we gebracht hebben en dat we ons geamuseerd hebben..."Toon:
"Van het publiek hebben we ook verschillende enthousiaste reacties gehad en dat is waar we het uiteindelijk ook allemaal voor doen...
Na carnaval kon je ons nog bewonderen in enkele 'buitenstoeten', waaronder ook het verre Kermt (tegen Hasselt)..."2019

Toon:
"Naar volgend jaar toe zal Om En Vedrom er wel wat anders uitzien, er zijn maar liefst 14 nieuwe leden!
Ook allen enthousiast om er samen met ons in te vliegen.

Onze eerste activitoit (op onze wafelactie na), is er op 5, 6 en 7 oktober, wanneer we zoals ieder jaar een weekend de @Fundum in Erembodegem over nemen.
We nodigen iedereen uit om een feestje te komen bouwen.
Op 3 en 4 november houden we trouwens ons jaarlijks kipfestijn in zaal De Horizon."Toon:
"Ons thema staat al vast en er is al een proefkostuum gemaakt.
We zullen ons best doen de mensen weer te verrassen met een leuke uitwerking! Wat we brengen houden we liever nog wat geheim 😉.
Moesten er mensen geïnteresseerd zijn in de pop van Luc Peirlinck, die vorig jaar afgebeeld was op onze wagen, hij staat nog te koop!

Mvg Toon,
Bestuur Om En Vedrom."Reportage: ©Carnavalaalstkoentje & AKV Om En Vedrom

• Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Bjorn Van Ryckeghem & ©Alain Andries

Geen opmerkingen:

Een reactie posten