Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

zondag 17 juni 2018

Tweede editie 'Alles Voor Stoetenbeurs' bracht creatieve werelden samen in Blankenberge


TWEEDE ALLES-VOOR-STOETENBEURS

De tweede 'Alles-voor-Stoetenbeurs' op 16 en 17 juni 2018 bevestigde zijn succes!

Creativiteit troef bij de exposanten en vaak verwonderde blikken bij het publiek.

Organisator Hans Vanquathem  en enkele standhouders gaven een reactie...


Hans Vanquathem:
"Samen met de mensen die voor- en achter de schermen meehielpen, hadden we dit jaar het idee om de 'Alles-voor-Stoetenbeurs' een tweede editie te geven.
De beurs is uitgegroeid tot een absolute meerwaarde!
De standhouders uit binnen- en buitenland deelden er hun kennis en ervaring over onder meer figuren snijden in piepschuim, vormlassen, airbrush, dans, maquettebouw, het gebruik van (Crea)foam voor kledij en pruiken, het maken van stoffen kostuums, het ontwerpen van een wagen... Maar ook 3D-ontwerp en 3D-printen had veel belangstelling, net als muziekinstallaties en stroomgroepen, veiligheid en verzekering, promotiemateriaal, het belang van de oprichting van een vzw enz.
Bovendien werden er ter plaatse ook demonstraties gegeven.

Ons publiek kwam uit diverse carnavalsteden: Aalst, Ninove, Halle, Heist en... Blankenberge zelf.
Maar sommigen uit het verdere binnenland, tot zelfs Nederland toe.
Ook mensen uit de corsowereld, het theater en diverse podiumkunsten, hadden interesse.
Het is een meerwaarde, die zo vlak voor de zomer, perfect past in de kalender..."


ISOMOSCULPTUREN


Matthias De Waele:
"Ik ben nu toch al enkele jaren bezig met het maken van sculpturen en koppen, zowel voor de corso- als de carnavalswereld.
De basis is hetzelfde. Ik kan zorgen voor tekeningen, een ontwerp, karikaturen.... Uiteindelijk wil ik zelfs alles 'van snijden tot uitspuiten' realiseren, volgens de wensen van de klant.
Waarmee ik nu bezig ben? Een olifantenkop, horende bij een olifant die zal deelnemen aan een zomercarnaval in Nederland."Matthias:
"In de carnavalswereld heb ik al voor diverse groepen gesneden.
Voor Aalst onder meer in 2018 voor De Droeve Apostelen en De Schoitkitten...
Op dit ogenblik werk ik ook aan de wagen van onze eigen corsogroep Wonderland.
Maar het liefst van al, ben ik een gans jaar bezig met me uit te leven.
Het materiaal is fantastisch om mee te werken en ja, we maken ook frames en ijzeren constructies / laswerk.
Ik doe het graag en je leert telkens bij. Geen enkele opdracht is hetzelfde. Dat maakt het zo boeiend!"


FB-pagina? KLIK

ATELIER SANDY


Sandy Lievens:
"Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van kostuums en hebben daarnaast ook een ruim gamma aan 'afwerkingsproducten' (stoffen, galon, borduurwerk, attributen, veren...).
We blijven up-to-date en volgen de marktevolutie, gaan naar beurzen, zoeken naar nieuwe technieken of combinaties van materialen...
Ons klantenbestand bestaat uit een 50-tal carnavalsgroepen die we vooral voorzien van een 'proefkostuum'. Dat is een voorbeeldkostuum, van waaruit de groep zelf verder de andere kostuums maakt.
We volgen het proces van heel dichtbij. Vaak komt de klant al kort na het vorige carnaval informeren. Wij proberen dan diverse concrete ideeën uit te werken en de meeste groepen komen jaar na jaar terug.
Maar voor nog veel meer groepen bieden we ondersteuning in 'klein gerief' dat ze nodig hebben om hun kostuum(s) nog mooier te maken.

Voor enkelen werken we de volledige productie uit, maar dat zijn eerder uitzonderingen. Al liet de Prins van Aalst dit jaar zijn kostuum maken bij ons en de burgemeester is vaste klant.
Ook voor het cabaretseizoen, het beroemde zomercarnaval van Rotterdam, tot zelfs ooit het carnaval van Rio.
Onze creaties mogen gezien worden en af en toe duiken ze vele jaren later op, tot zelfs in circussen toe.
Continuïteit gans het jaar! Maar een mooie job. Met een dankbaar publiek... Net als wij trots zijn, als we merken dat we geregeld 'eerste prijzen' zien behaald worden door groepen of individuen die onze creaties droegen..."


Website? KLIK

VAN BEERS


Van Beers BV:
"Wij zijn in de lage landen al decennia een toonaangevend bedrijf dat zich specialiseerde aan het segment schoenen voor carnaval, clowns, pretparken, shows (De Toppers bv.), musical(s), theater, muziekverenigingen...
Daarnaast hebben we een gamma ondersteunende producten voor deze sectoren.
Voor de carnavalswereld deden we al vaak opdrachten voor Aalst. We hebben een brede waaier aan mogelijkheden en zoeken steeds naar vernieuwende elementen op basis van kwaliteit en afwerking..."


Website? KLIK

3D IN THE BOX


Karl:
"3D is vandaag de dag uitgegroeid tot een onmisbare markt, ook voor ondersteuning van verenigingen, het maken van zaken die gebruikt worden bij bv. kostuums, design, gadgets...
3Dinthebox is een vaste waarde op de 3D printer markt voor thuisgebruik en was destijds één van de eerste online 3D printer shops waar je niet alleen een 3D printer kan kopen maar waar we u ook met raad zullen bijstaan om ook voor u de perfecte printer te vinden binnen uw budget.

We merken dat ondersteunende bedrijven van culturele verenigingen (carnaval, theater, corso...) vaak beroep beginnen doen op onze knowhow.
Wij bieden de beste service en staan heel dicht bij de klant. Dat wil zeggen: eerstelijnsoplossingen bij hard- of softwareproblemen, programmeren, materialen leveren...
Het is niet zo dat we enkel toestellen verkopen.
Deze markt evolueert snel en je merkt dat de prijzen, net als de toestellen, erg 'gebruiksvriendelijk' beginnen worden. Dus deze technologie is zéker dé toekomst!"


Website? KLIK

PRINTPLACE


Wesly:
"Met PrintPlace hebben we een bedrijfsstrategie ontwikkeld dat we een heleboel basisproducten in onze webwinkel in aanbieding hebben, die door onze klanten gepersonaliseerd 3D geprint kunnen worden, volgens de wens naar kleur en hoeveelheid toe.
Maar ook nieuwe hebbedingetjes ontwikkelen is perfect mogelijk. Wij beschikken over de nodige kennis, om die zaken vlot en mooi afgewerkt te kunnen afleveren.
Juwelen, theelichthouders, sleutelhangers 'op naam',... kan allemaal. Of een eigen ontwerp.
3D is dé toekomst en 3D Print krijgt terecht veel belangstelling. Voor de markt van stoeten en verenigingen, zouden we eigenlijk ook maquettes kunnen maken, of buttons, of 'whatever'...
We bekijken de klant zijn wens en voor je het weet staat er een fysiek eindresultaat voor je klaar!"


Website? KLIK

3S AIRBRUSH


3S 'Dries':
"Mijn bijberoep is mijn passie geworden en ik teken het liefst gewoon uit de vrije hand.
Een uitdaging, maar da's nu eenmaal wat ik erg graag doe.
Voor de dierenliefhebber: katten en honden vereeuwigen met een '3D-effect', is één van mijn specialiteiten!

Voor grote oppervlakten (vb. een kinderkamer), werk ik met een projector. Maar de meeste airbrush komt rechtstreeks uit mijn (vrije) hand.
Ik wil dat mijn werk 'leeft', dus zijn ogen en schaduwen zéér belangrijk. Verder ontwikkelde ik ook een manier van ophanging voor werkstukken, met onder meer velcro, die tot 7 kg. kan dragen.
De figuren, zoals hier in hout, metaal, plaat... zaag ik volledig zelf uit.
Voor de carnavalswereld heb ik onder meer in Ninove een groep waarvoor ik de wagen 'uitspuit en schaduw', maar ook airbrushprojecten als afwerking van allerlei kleine ontwerpen zijn mogelijk."


Website? KLIK

HAIR CLUB DANSAERT


Hair Club:
"Vroeger waren we gevestigd in Aalst, maar generaties later, verhuisden we naar Brussel.
Onze vakkennis? Het domein van pruikencreaties! Maar ook schmink, latex neuzen en oren, ... is onze job.
We kunnen perfect een goed gevormde pruik maken voor theater of voorstelling, maar evenzeer een grotere productie voor carnavalsgroepen.
Ook in Aalst hebben we enkele topgroepen die klant zijn en als ze hun idee brengen, proberen wij het te realiseren.
Ons geheim? Jarenlange ervaring, de juiste producten en leveranciers en vooral mond-aan-mond reclame.

Zelfs pruiken herwerken is vaak mogelijk: de 'basis' terug zetten en een nieuwe vorm uitproberen, dat spaart de klant geld uit en voor ons is het een uitdaging.
Buiten een risico op een regenbui? Zelfs dat hebben we uitgedokterd en het juiste product gevonden, zodat zelfs dan de pruik in de juiste vorm blijft.
Kortom, kleuren, vormen, klassieke, of moderne creaties, eventueel aangevuld met de juiste professionele schmink en latex gezichtselementen? Je bent bij ons aan het juiste adres!"


Website? KLIK

SARA DESANGHERE


Sara:
"Ik ben actief op vele domeinen en specialiseerde me in vooral de kleurrijke aspecten van het leven.
Mijn 'kunst'jes zijn te omschrijven als speels en energiek. Bellypaint, muurschilderingen, schilderijen, illustraties, (gekke) animaties en kapsels en kindergrime...
Maar voor stoeten en events kan dat ook 'extreme make-up' zijn, of het schminken van groepen. Zo kreeg ik ook een opdracht met het Blankenbergse Bloemencorso en werk ik ook actief mee in de carnavalswereld.
Kortom, creativiteit is mijn 'ding', niks is 'gek' genoeg..."

Website? KLIK

GRAFFITI WAF ALOSTA


WAF:
"Was tof dat ik hier ook eens iets mag komen tonen, maar ik kreeg slechts 2 'panelen'. Ik heb liever toch een (grote) muur of ruimte. Maar we gaan er het beste van maken.
Al zal dit wel op één dagje 'af' zijn.
Tof dat er wat volk komt kijken. Sommigen hun mond viel open, niet iedereen weet wat we allemaal al verwezenlijkt hebben...


In Aalst hebben we inderdaad de carnavalswerkhallen volledig in graffitikunst aangekleed, met 'wereldkunstenaars'. Daar worden jaarlijks duizenden foto's van genomen.
Het hoort ook bij die hallen.
Na de brand, proberen we de nieuwe hal ook stilaan aan te kleden.
Vorig jaar de voorkant al aangepakt! Op 22 en 23 september hopelijk de andere zijde. Dan zie je ons aan het werk tijdens de carnavalsbeurs..."


Website? KLIK


SFEER

Reportage: ©Carnavalaalstkoentje & Standhouders

• Foto's & Filmpje: ©Carnavalaalstkoentje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten