Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

donderdag 14 juni 2018

Aalst Carnaval - Verhalen uit De Werkhallen: 'Het Tussenseizoen 2018-2019'


VERHALEN UIT DE WERKHALLEN

Afbreken stoet 2018 en zorgen dat de opstart 2019 straks vlot kan beginnen!
 

Wie dacht dat het 'slechts' dat was, moet even verder lezen.

Na carnaval, tot eind augustus zijn de werkhallen open op woensdag. 
Wij gingen al regelmatig op bezoek...

GESCHALOTTERD


Katjes (voorzitter):
"Wij hebben het 'verhuisrecord' gebroken denk ik...
We kregen eerst een plekje in hal 10, na de brand zaten we genoodzaakt in de BAKA (carnaval 2017), toen verhuisden we naar hal 6 (carnaval 2018) en nu naar hal 3 (carnaval 2019).

De redenen zijn divers: omschakeling van kleine naar middel, de betreurde brand, het stoppen van De Sjattrellen (daardoor de eer om op hun plaats in hal 6 te mogen staan).

En nu, omdat Beschomt groot werd en een grote ruimte kreeg in... hal 6 (omdat ook Wadesdavoriet stopte), 'ruilen' wij met hun plaats naar Hal 3.
Gelukkig hebben we gekozen voor rekken die relatief makkelijk zijn om af te breken en op te bouwen, maar heel eenvoudig is het allemaal niet.
Hopelijk komen we nu tot rust en kunnen we binnenkort focussen op het volgende seizoen..."


'T ES NOIG


Sisseloe:
"Bij ons hebben we de opbouw van de wagen verwijderd.
In 2017 en 2018 gebruikten we een (zeer) stevige constructie en die kun je geen 3 jaar na elkaar in de stoet brengen.

Alles werd volledig afgeslepen en de wagen 'klaar' zetten voor ons nieuwe thema.
Wie nog wat 'losse' stukken wil kopen, is zeker welkom de woensdagen en tijdens de carnavalsbeurs op 22 en 23 september..."AFBRAAKWERKEN

Geloeif Mè Goed:


Lossendeirdeveirdeirdeir:


DE ZWIEJTOLLEKES


Bruno:
"Onze groep heeft flink afgebroken de afgelopen weken.
De tovenaar staat nog te koop, net als Raf zijn kop, Den Dozje is verkocht.

De eerste isomofiguur voor 2019, werd dus op 13 juni geleverd.

Ikzelf ben bezig met het denkwerk: we hebben een concept in ons hoofd en stap voor stap zal dat in het 'écht' tot leven komen.
Carnaval is plezier maken. Samen iets brengen waar je als groep met vele handen aan gewerkt hebt.
En De Zwiejtollekes willen liefst élk jaar iets anders tonen.
We beginnen ruim op tijd en willen vooral mooi afgewerkt buiten komen op 3 maart!"CARNAVALSKANTINE HALLE 13


Steve:
"Ja, de carnavalisten zijn en blijven welkom!
Na carnaval is Carnavalskantine Halle 13 één weekje gesloten geweest en verder zijn we élke woensdag, maar ook vaak vrijdag, zaterdag én zondag open.
Met een fietsknooppunt in de buurt, krijgen we bezoekers die even iets willen drinken. In hoofdzaak zijn het toch de carnavalisten die komen.
Vanaf het najaar beloof ik een rijkgevuld programma, met diverse acties, al is iedereen tijdens het WK méér dan welkom!


Indoor tonen we de matchen op groot scherm, vanaf de openingsmatch tot alle matchen van de Belgen.
We bieden gratis hapjes aan, elke 30 minuten waardebons te winnen voor gratis pizza's van Kingslize Pizza. Biermeter acties, élke helft wordt ook een meter bier weggegeven..."Steve:
"Op 27 juni, de laatste woensdag voor de congé verwennen we alle carnavalisten met een 'Bier en Ribs': we trakteren op gratis 'rebbekes' van 20 tot 22u.
Zeg maar, een superstart van de zomer!"Steve:
"Ja, er leeft wat op facebook: velen vragen zich af wat er te 'zien' is in onze zaal, sinds we reclame maken dat je die voor élk evenement kunt boeken aan zéér goede voorwaarden.

Want ze herkennen er ... Oilsjterse Pompiers!
Ik heb aan Kenneth Van Lierde een ontwerp gevraagd en zeg zelf: het is méér dan geslaagd!
De 'mert' komt tot leven met de pompiers van Bedesterd, De Loizemaanen, Possensje en Krejeis..."VEILIGHEIDSWERKEN

Na de brand van 27 april 2016, was één van de prioriteiten om de tussenmuren op te trekken tussen hallen 2 en 9, 3 en 8, 4 en 7 en tenslotte 5 en 6.

Die werken zijn in juni 2018 aangevat. De groepen dienden ruimte te voorzien en dus kregen ze de kans om op meerdere dagen op te ruimen (tijdelijk extra containters in mei).


De plaatsing schiet op:


Aanbrengen nummering hangars:

Nog een visuele vernieuwing, is de duidelijke benummering van de loodsen...


BLOEMENCORSO


2 corsogroepen nemen in totaal met 5 wagens deel in Blankenberge op zondag 26 augustus...

De Lodderoeigen:

Herman:
"Met een 3-tal onderwerpen dit jaar... De kikkerprins, of de 'prins en de kikker'... Maar ook Anaconda, de wurgslang en tenslotte reizen we 'Back To The Future'. Kortom, we maken 3 wagens en 'spelen' 3 films. AKV De Lodderoeigen is er voor de 13e opeenvolgende keer aanwezig!"


Possensje:


Peirekop:
"Op 26 augustus gaan we al voor de 8e keer mee in het Bloemencorso. Wij nemen deel met 2 'films'...
Ook daar kijken we terug naar uit: da's een lang weekend hard werken, maar tegelijk een soort 'teambuilding'. 


Méér dan 100.000 dahlia's één voor één steken, maar ondertussen zorgen we voor 'een 10 op sfeer en gezelligheid', zodat het plezant blijft voor iedereen..."


Reportage: ©Carnavalaalstkoentje

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, 'Tussenseizoen' 2018-2019

Geen opmerkingen:

Een reactie posten