Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

vrijdag 8 juni 2018

Aalst Carnaval 2019 - Wie Ontwerpt de Carnavalsaffiche en Wie de Verbrandingspop?


ONTWERPTALENT GEZOCHT

Ontwerper carnavalsaffiche gezocht

Elk jaar gaat de stad op zoek naar een nieuwe affiche voor Aalst Carnaval, het uithangbord van carnaval. Het is dan ook een hele eer om het winnende ontwerp te kunnen aanleveren.

Ben je creatief en heb je een hart voor carnaval?
Dan kan je nog tot en met dinsdag 14 augustus 2018 je ontwerp(en) indienen aan de UiTbalie van het administratief centrum.
Alle deelnamevoorwaarden vind je HIER
Iedereen kan één of meerdere ontwerpen voor de carnavalsaffiche indienen en die mag volgens verschillende technieken worden gerealiseerd.De inzending moet wel aan een aantal basisvoorwaarden voldoen:
• Het ontwerp moet het formaat 42x60 cm hebben
• Duidelijk de tekst ‘Aalst Carnaval 3 maart 2019’ vermelden.
• Verder moet het ook duidelijk zijn dat het gaat om de 91ste stoet.
• Op de affiche mag de naam van de ontwerper niet vermeld staan.
• Je identiteitsgegevens voeg je onder gesloten omslag bij het ontwerp. Op de enveloppe en op de achterzijde van de affiche voeg je een titel of slogan toe.
• De winnaar levert ook alle afgeleiden aan (ontwerp voor pins, medailles, website, etc). De winnaar krijgt 1 500 EUR.VERBRANDINGSPOP


Carnavalsgroepen kunnen zich dan weer uitleven met het ontwerp van de verbrandingspop.

Elk jaar wordt ook een nieuwe verbrandingspop ontworpen. 

Alle losse en ingeschreven carnavalsgroepen kunnen aan deze wedstrijd deelnemen, net als de
prinsenverenigingen erkend door de stad en de Academie voor Beeldende Kunsten.

Voorwaarden? HIER

Geïnteresseerden kunnen zich kandidaat stellen door het deelnemingsformulier
(downloadbaar via HIER of verkrijgbaar aan de UiTbalie in het administratief centrum) volledig ingevuld te bezorgen én een ontwerp in maquettevorm (schaal 1/10).
Je kunt je ontwerp tot en met dinsdag 14 augustus 2018 bezorgen aan de UiTbalie in het administratief centrum.De winnaar staat ook in voor de realisatie van de uiteindelijke verbrandingspop op ware grootte (maximum 1,8 meter hoog, 2,1 meter breed en 4,8 meter lang). De artistieke vergoeding bedraagt 1000 EUR.

Alle inzendingen worden in de periode van carnaval tentoongesteld in ’t Gasthuys –Stedelijk Museum Aalst.


Bron artikel: Stad Aalst KLIK + eigen berichtgeving
 • Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Silke Hermans en ©Patrick De Boeck

Geen opmerkingen:

Een reactie posten