Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

vrijdag 8 juni 2018

Aalst Carnaval 2019 - Wie wordt de 67e Prins?


WIE WORDT PRINS?

Ook al lijkt het nog eindeloos ver, in Aalst is Prins Carnaval worden een 'staatszaak'. 

Hoewel er zich al 2 kandidaten kenbaar maakten, heeft iedereen die het wil én aan de voorwaarden voldoet, wel degelijk het recht om mee te dingen naar de Prinsentitel 2019!

Wie op 3, 4 en 5 maart 2019 graag de plak wil zwaaien over onze ajuinenstad, moet nú in actie schieten.
De officiële inschrijvingsperiode voor de Verkiezing Prins Carnaval 2019 is gestart.

Welke Aalstenaar volgt Prins Alex op?  Schrijf je in vóór maandag 10 september 2018.
En wie weet, wacht jou wel eeuwige roem in onze UNESCO-carnavalsstad!VOORWAARDEN

Neem grondig het deelnamereglement door, waag je kans en wat moet je daarvoor doen?

Wens je deel te nemen aan de Verkiezing Prins Carnaval van Aalst, dan moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Het deelnamereglement lees je hier na, net als het formulier dat moet worden ingevuld. 

Het ingevulde exemplaar dient aangetekend te worden opgestuurd (ter attentie van Stad Aalst, team Cultuur en evenementen, Werf 9, 9300 Aalst), samen met het uittreksel uit het strafregister dat ten vroegste op 10 augustus 2018 werd uitgereikt.

Ten laatste op 1 oktober ontvangt elke kandidaat een schrijven waaruit blijkt of zijn/haar kandidatuur ontvankelijk werd verklaard.


 Je moet op 10 september 2018...

• 18 jaar oud zijn;
• In het bevolkingsregister van de stad Aalst ingeschreven zijn tot en met de Carnaval waarvoor men zich kandidaat Prins Carnaval stelt;
• Over een uittreksel uit het strafregister model 1 beschikken dat:
- Maximum 1 maand oud is;
- geen vonnissen vermeldt behoudens vonnissen met politiestraffen die na drie jaar worden gewist;
• Geen lid zijn van de Adviesraad Feestcomité;
• Geen personeelslid zijn van het team Cultuur en evenementen;
• Geen politiek mandaat uitoefenen.


• De kandidaatstelling gebeurt per aangetekend schrijven
• De briefomslag dient duidelijk op de voorzijde de vermelding te dragen: "Kandidatuur Prins Carnaval".
• De kandidaten zullen uiterlijk op 1 oktober schriftelijk op de hoogte zijn van  de ontvankelijkheid van hun kandidatuur

• Vermoedelijk gebeurt de overhandiging van het kandidaten-lint zelfs al op zondag  23 september, tijdens de carnavalsbeurs 2018!

• Bij méér dan 3 kandidaten KAN men evt. een préselectie adviseren
• Verkiezingscampagne verloopt volgens de 'regels'
• De kandidaten zijn er toe gehouden om voor de verkiezing deel te nemen aan:

- de persconferenties van de organisatoren met betrekking tot Carnaval;
- de activiteiten die rechtstreeks te maken hebben met de Verkiezing Prins Carnaval.

Het volledige reglement raadpleeg je HIER
Het inschrijvingsformulier zie je HIER


-> Met Massimo Semeraro 'Massi', Bart De Meyst 'Meyst', zijn er voorlopig 2 kandidaten-Prins 2019 bekend!

Bron artikel: Stad Aalst KLIK + eigen berichtgeving
 • Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Silke Hermans en ©Patrick De Boeck

Geen opmerkingen:

Een reactie posten