Welkom bij 'Carnavalaalstkoentje'

dinsdag 13 maart 2018

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik Jaargang 5, 2018-2019 - Aflevering 12: AKV De Sperrezjiekers


TERUGBLIK / VOORUITBLIK!

In deze twaalfde aflevering van het vijfde seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Carnavalaalstkoentje contacteerde (opnieuw) de groepen, of kreeg spontaan al de medewerking!


Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op Carnaval 2018?
2) Een blik op de toekomst... ...2019?

KOPPENSNOIERS IN PESJOENGInterview met Davy, AKV De Sperrezjiekers


Davy:
"Ik val in herhaling als ik zeg dat carnaval 2018 heel positief was voor AKV De Sperrezjiekers, op verschillende vlakken.
Ten eerste hebben we dit jaar terug een aantal nieuwe leden mogen introduceren, waardoor we aan een totaal van 36 personen kwamen die mee in de stoet gingen. Stuk voor stuk toffe mensen met overgave, inzet en een hart voor carnaval die er 200% voor gegaan zijn.
Ten tweede zijn we dit jaar ingetrokken in onze nieuwe werkplaats. Na jaren zoeken, hebben we onze eigen stek gevonden waar we ons eigen ding kunnen doen.
En als kroon op het werk kregen we een onverhoopte maar geweldige 17e plaats in het klassement en dat als 4-jarige AKV, al ging dat niet vanzelf..."Davy:
"We zijn vertrokken met dit onderwerp ergens in mei/juni. We zouden iets doen rond de koppensnijders van Aalst. Tof idee op zich, maar we zaten vast op een bepaald moment. Een kostuum vinden dat erbij hoorde, bleek niet evident en ook het ontwerp voor de wagen lukte niet op papier. We hebben dan met een aantal leden de koppen bij elkaar gestoken en hebben een nieuwe invalshoek gezocht. En zo kwamen we bij de carnavalsacademie van Gert Schatteman.

Gaandeweg vielen alle puzzelstukjes in elkaar: onderwerp, kostuum, wagen, lied... En dat was ook de positieve commentaar die we dikwijls kregen: “Het plaatje klopte bij jullie, het was duidelijk, herkenbaar, Aalsters en ludiek.”
De ontlading was dan ook enorm op de prijsuitreiking. Wij hadden, na onze 33e plaats vorig jaar, gemikt op een top 30. Maar het resultaat overtrof onze stoutste verwachtingen. Met als resultaat dat we volgend jaar in de “C” als 4e laatste kleine groep in de stoet lopen. Onvoorstelbaar gewoon!"Davy:
"Wat mij nog het meeste plezier doet en waar ik best wel fier op ben, is dat mijn leden dit allemaal grotendeels aan zichzelf te danken hebben. Onderwerp bedenken, kostuums en hoeden maken, wagens maken, isomo snijden, liedje schrijven, dans samenstellen,... Ze doen het allemaal voor een groot stuk zelf. We zijn dan ook blij dat dit geapprecieerd werd door de jury. Daarom zeg ik mijn leden nogmaals: een welgemeende proficiat en merci!

Ik zei grotendeels, want zoals elke groep rekenen wij ook hier en daar op de hulp van buitenaf. Daarom wil ik al onze sympathisanten, medewerkers, sponsors, iedereen die bij ons een taart kocht of naar ons eetfestijn kwam, of die ons op één of andere manier gesteund heeft, bedanken. Alleen dankzij jullie was dit mogelijk! Dikke merci!!!
We hebben dit jaar ook een aantal buitenstoeten en ook daar krijgen we positieve reacties. Ook onze leden vinden dit blijkbaar leuk, want we staan er steeds met een mooi aantal.
Kortom: 'De Sperrezjiekers zen content!'..."2019

Davy:
"Wel, als we de lijn van dit jaar doortrekken en we stijgen terug 16 plaatsen... dan komen we uit op een 1e plaats…
Alle gekheid op een stokje, we doen gewoon verder zoals we bezig zijn. We hebben een goede groep en dat wil ik in de eerste plaats zo houden. De plaats dit jaar was super, maar je moet realistisch zijn, volgend jaar kan dat terug alle kanten uit.

Naar 2019 toe zijn we nog niet bezig met onderwerpen of dergelijke. Laat ons eerst nog maar wat genieten van 2018. We lopen zoals gezegd volgend jaar achteraan in de “C”. We zullen ons wel eens moeten beraden over hoe we dat willen aanpakken, maar we willen vooral terug op een ongedwongen manier naar de volgende carnaval leven.
Net zoals elk jaar gaan we terug op zoek naar een leuk onderwerp dat we samen met de hele groep op een ludieke manier kunnen uitwerken en hopelijk komen we terug tot een ferm totaalconcept. Of dat lukt, zal je volgend jaar zien op 3 maart.

En aan De Zwisjelmoizen: gelieve in jullie agenda alvast onze jaarlijkse afspraak vast te leggen op zaterdag 23 februari 2019 voor de doop !
Met carnavaleske knipoog
😉, AKV De Sperrezjiekers!"


Reportage: ©Carnavalaalstkoentje & AKV De Sperrzjiekers

Foto's: ©Bjorn Van Ryckeghem & ©Hans Stieperaere

Geen opmerkingen:

Een reactie posten