Welkom bij 'Carnavalaalstkoentje'

dinsdag 27 maart 2018

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik Jaargang 5, 2018-2019 - Aflevering 22: AKV Oeverboeft


TERUGBLIK / VOORUITBLIK!

In deze tweeëntwintigste aflevering van het vijfde seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde


Carnavalaalstkoentje contacteerde (opnieuw) de groepen, of kreeg spontaan al de medewerking!


Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op Carnaval 2018?
2) Een blik op de toekomst... ...2019?

WEIR VERKOEIPEN LOCHT!Interview met Wim, AKVOeverboeft


Wim:
"Oeverboeft blikt tevreden terug op de editie 2018. Na onze 4e plaats van vorig jaar, met het eerbetoon aan Jean-Paul De Boitselier, wilden we maar wat graag bevestigen. Het goede bevestigen, maar ook vooral tonen dat we een groep zijn die er elk jaar 200% tegenaan gaat, ongeacht in welk stoetgedeelte we lopen.

Snel na de stoet van vorig jaar werd besloten om voor het eerst in onze geschiedenis de politieke toer op te gaan. We hadden wel een vermoeden dat meerdere groepen de gemeenteraadsverkiezingen als thema gingen kiezen, dus was het zaak om ons zo goed mogelijk te onderscheiden.
Dat hebben we geprobeerd met ‘weir verkoeipen locht’, een parodie op de talloze verkiezingsbeloften. Goede verstaanders kregen trouwens al een hint in onze terugblik van vorig jaar (we zouden ten gepaste tijde een ballonnetje oplaten over ons thema) en bezoekers van ons spaghettifestijn hebben intussen ook wel door dat onze tombolavraag ook steeds al een tipje van de sluier oplicht. En diegenen die het nog niet doorhadden, weten het nu..."Wim:
"Met de groep bezochten we de laatste gemeenteraad voor carnaval, om ballonnen uit te delen aan onze politieke vertegenwoordigers. Een gesmaakte actie die ons thema nog eens extra onder de aandacht bracht. Het thema werd uiteindelijk goed begrepen, de reacties van het publiek waren lovend en met de 7e plaats vanuit het A-gedeelte waren we zelf best tevreden. Het deed ons daarenboven plezier om achteraf van verschillende mensen te vernemen dat ze ons zelf nog hoger hadden ingeschat..."


Wim:
"De carnavalsnachten zijn uiteraard minstens even belangrijk voor onze groep en we hebben ons stevig geamuseerd in ons lokaal ’t Volkshuis en de feestpleinen. Als kezze op de toort onze dinsdag met de pompier op het Stationsplein in aanwezigheid van een aantal van onze jongste Boeferkes. Het was een leuke ervaring om ze naast onze kindernamiddag in de werkhallen, nu ook te betrekken bij het feestgebeuren. De toekomst lijkt verzekerd 😉 ."


2019

Wim:
"Naar volgend jaar toe zijn we al volop in actie, het thema is gekozen maar deze keer gaan we in deze rubriek geen ballonnetje oplaten, je hoort nog wel van ons 😉
Wat we wel al meegeven is dat ons 2de brochettenfestijn zal doorgaan op zaterdag 28 april in de Chopin. Je kan bij ons zowel ’s middags als ’s avonds terecht.

Oeverboeftse groeten!"Reportage: ©Carnavalaalstkoentje & AKV Oeverboeft

• Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, & ©Bjorn Van Ryckeghem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten