Welkom bij 'Carnavalaalstkoentje'

donderdag 29 maart 2018

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik Jaargang 5, 2018-2019 - Aflevering 24: AKV Beschomt


TERUGBLIK / VOORUITBLIK!

In deze vierentwintigste aflevering van het vijfde seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Carnavalaalstkoentje contacteerde (opnieuw) de groepen, of kreeg spontaan al de medewerking!


Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op Carnaval 2018?
2) Een blik op de toekomst... ...2019?

VLOTJESInterview met Davey, AKV Beschomt


Davey:
"Hoe blikken wij terug op Aalst carnaval 2018?
In 1 woord: VLOTJES! We zijn vlotjes tevreden. De grootste doelstelling voor 2018 hebben we ruimschoots overtroffen: een plezante stoet voor alle leden.
Bij onze intrede bij de grote groepen in 2017 hadden we ook een doel. Onze entree maken en laten zien dat we hier ook ons mannetje kunnen staan, wat we met een mooie tweede plaats hebben bewezen. Kostuum en wagen waren echter dat jaar niet afgestemd op plezier maken in de stoet. Dit hebben we dan ook resoluut aangepakt voor 2018, wat ons vlotjes gelukt is.

Als de leden na de stoet komen zeggen 'ik had nog zo een stoet willen doen', dan weet je dat de opzet geslaagd is.
Iedereen kon neerzitten op de wagen en dat in combinatie met droog weer, maakt dat je nog fris en monter van de wagen kan komen, om vlotjes de drie lange nachten in te duiken..."Davey:
"Als je als groep enkele maanden hard werkt aan wagen, kostuum, decor van kandidaten, de nodige centen ophalen,... is het nodig om eens een ontlading te hebben.
Wel, dit jaar in tegenstelling tot andere jaren, hebben onze leden dit tijdens de stoet al kunnen doen. Bij deze wil ik hen ook nog eens bedanken, mannen en vrouwen voor de wagen en kostuums. Hoe je het draait of keert, 50 meter wagen en een 70-tal kostuums en hoeden... Het blijft een titanenwerk, waarbij elk lid nodig is, om dit alles gestructureerd te laten verlopen. Thx boys & girls!"Davey:
"Ondanks het 'RIA-gate schandaal', was onze 5e plaats mooi meegenomen. We waren op 1,5m en 1 jurylid af van een derde plaats...hahaha.
Maar dat zijn zaken die je moet leren relativeren. Hier gaan we zeker ons plezier niet voor laten.
Hoe de bevoegde diensten dit weer allemaal aangepakt hebben is een ander verhaal!

Ook leuk was de geheimzinnigheid dit jaar rond ons thema 'Vlotjes den iëjsten', wat ons in eerste instantie niet in dank is afgenomen.
Beschomt kennende zouden mensen moeten beter weten. Het was natuurlijk de opzet om mensen een beetje te misleiden. Velen hun frank (eurocent) is gevallen, eens we begonnen met de promotie van het "politieke" onderwerp.

Sommigen zullen het natuurlijk nooit snappen, en de vele roddels en geruchten nemen we er met de glimlach bij, want dat is ook een deel van onze 'Oilsjt Carnaval'..."2019

Davey:
"Hoe kijken we vooruit?
Als we op dit zelfde elan kunnen blijven verder doen, is voor Beschomt de missie reeds geslaagd.
Alle neuzen in dezelfde richting en er zelf plezier in hebben om het volk te entertainen. Op de gekende Beschomt wijze: met de nodige geheimzinnigheid en promotie voor de stoet, verrassing en dat tikkeltje anders in de stoet, en als één grote familie carnaval vieren, na de stoet.

In deze aanloop naar 2019 hebben we al enkele belangrijke puntjes kunnen afwerken zoals onze eigen evaluatie van carnaval, eventuele aanpassingen van ons ledenbestand en de buitenstoeten. Ook de malsjansprois is binnen, wat een leuke start is voor 2019."Davey:
"Zoals bij vele groepen is het bij Beschomt niet anders dat het spreekwoordelijk 'een heel jaar carnaval' is.
De nodige centen moeten opgehaald worden en daarom zijn we nu reeds met een kleine werkgroep ons eetfestijn aan het voorbereiden. (2 & 3 juni).
Ook de 'werkgroep CD' is opgestart voor 'deel 4' van onze (nu al) mooie verzamelreeks en zit vol met frisse ideeën. 


Deelname aan de wedstrijd voor de verbrandingspop is ook weer een streefdoel, waar we graag willen
voor gaan. Voor het derde jaar op rij. Maar eerst kijken we allen nog uit naar het laatste weekend van april, wanneer we met de groep op weekend gaan. Daarna zijn de hoofden fris en kunnen ideeën weer uitgebroed worden, om op zoek te gaan naar een nieuw onderwerp (als we al geen hebben van tijdens ons weekend :-) ..."


Davey:
"Beschomt zal niet stilzitten, al zal niet alles evident zijn, daar we dit jaar ook een kandidaat hebben in de groep die onze steun nodig heeft, Bart De Meyst.
Toch heeft iedereen er zin in en zal het een leuke uitdaging worden om alles mooi te combineren en tot een goed einde te brengen, om zo de mensen langs de kant weer te kunnen plezieren, en vriend en vijand weer te verbazen. En zoals iedereen wel weet zijn wij van niks "Beschomt"!

Carnavaleske groeten en aan iedereen: van harte welkom op onze activiteiten!

Namens Davey, trotse voorzitter van AKV BESCHOMT."Reportage: ©Carnavalaalstkoentje & AKV Beschomt

• Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Patrick De Boeck & ©Bjorn Van Ryckeghem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten