Welkom bij 'Carnavalaalstkoentje'

vrijdag 23 maart 2018

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik Jaargang 5, 2018-2019 - Aflevering 20: AKV Geloeif Mè Goed


TERUGBLIK / VOORUITBLIK!

In deze twintigste aflevering van het vijfde seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Carnavalaalstkoentje contacteerde (opnieuw) de groepen, of kreeg spontaan al de medewerking!


Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op Carnaval 2018?
2) Een blik op de toekomst... ...2019?

OPERAUSJE KOEKOEKInterview met Nick, AKV Geloeif Mè Goed


Nick:
"Het was een carnavalsjaar dat een moeilijke voorbereiding kende. Buiten onze wil om ging er één en ander niet zoals gepland en verloren we op het einde kostbare tijd. Het was dus alle hens aan dek en vooral doorwerken tot de laatste dag.
Vorig jaar vielen we voor de eerste keer sinds lang buiten de top tien bij de kleine groepen. Gezien de injectie van nieuwe leden (14 stuks) en de nieuwe drive die er was, was het onze betrachting om opnieuw bij deze top 10 aan te sluiten..."Nick:
"...“Operausje koekoek” was een thema dat al enkele jaren bij ons in de kast lag, wachtend op het ideale moment. Nu we in het C-gedeelte mochten aantreden, leek ons dat 'ideale moment' aangebroken.
Het is de 2e maal dat wij het voorrecht / het privilege hebben om uitgeroepen te worden tot nummer 1 van de kleine groepen.
Elk jaar stijgt het niveau, worden de budgetten opgetrokken, staan nieuwe groepen klaar om de top 10 binnen te duikelen...
We zijn dus ontzettend fier op onze prestatie en zullen het hele jaar genieten.

Voor onszelf was het ook een belangrijke boodschap die we wilden uitdragen: we hebben als groep al heel wat watertjes moeten doorzwemmen, maar we staan er nog steeds.
Het hoeft niet gezegd te worden waarschijnlijk dat deze editie er eentje was om in te kaderen. Wat ons vooral bijblijft, zijn de toffe babbels met de andere groepen. Carnaval is vaak “competitie”, maar wij hebben mogen ondervinden dat het toch ook vooral draait om vriendschap en respect voor elkaars verwezenlijkingen."Nick:
"Uiteraard is het gevoel onbeschrijflijk als je groepsnaam wordt afgeroepen op de eerste plaats. Dus dat is een eerste topper. Tweede topmoment was het applaus dat we kregen van één van de groepen die bij ons in de hallen staan. Zij hadden met heel de groep plaatsgenomen in de Pontstraat en stonden ons luid aan te moedigen toen we passeerden in de zondagstoet… chapeau! Dat was de max. En om de top 3 te vervolledigen: ons liedje werd op meerdere plaatsen tijdens carnaval en door meerdere carnavalsgroepen luidkeels meegezonden. Prachtig om dat mee te maken.

We zijn ook ontzettend trots dat we de 1e prijs bij de 'oitgeranzjeerde jury' hebben behaald, dat we de 2e prijs behaalden bij “De Versjatsé Prois” en dat ons stoetliedje lang heeft meegedaan bij de wedstrijd van het beste stoetliedje. Bedankt allemaal voor zoveel appreciatie… het heeft ons ontzettend plezier gedaan.

De sfeer aan onze pompier op het Vredeplein was ontzettend plezant. Het is elk jaar een privilege om (letterlijk en figuurlijk) te midden het feestgedruis te mogen staan."2019

Nick:
"Twee weken voor carnaval, tussen pot en pint, kwamen de eerste ideeën voor het thema van dit jaar. Het gevolg is, dat we bijna niet stilgelegen hebben na carnaval. We hebben een soort van “doorstart” gemaakt. Van onze verschillende teams kwamen vrijwel meteen goeie ideetjes en schetsen qua wagen en kostuum, zodat we al meteen terug op de rails zitten.

Door de 5 buitenstoeten (Denderleeuw, Mortsel, Poperinge, Oostende en De Panne) waren we de hele maand maart trouwens sowieso al samen op de baan.

Een 1e bestuursvergadering en vergadering team “Hallen” hebben we al gehad … de eerste bijeenkomst voor team “kostuum” en eerste ledenvergadering staan binnenkort op de agenda."Nick:
"Wat is de betrachting?
Leuk, ludiek en in onze gekende stijl niet onopgemerkt voorbijgaan in het A-gedeelte. We willen heel graag een gevestigde waarde worden bij de categorie Kleine Groepen. Een groep die niet persé streeft naar een bepaalde plaats binnen het klassement, maar waarvan ze elk jaar kunnen zeggen “ze waren toch weer goed die mannen”. We hebben de compagnie (en ondertussen ook wel de ervaring) om elk jaar “goed te presteren”. Daarmee wil ik zeggen, dat bij ons de centen geen 2 jaar opgespaard worden om te pieken in de C. Iedere editie willen we er graag staan.

Ook qua teambuilding staan er al heel wat leuke evenementen en feesten aangestipt op onze kalender. Het zal dus weer een druk, maar o zo plezant jaar worden.

Niemand zal het ons denk ik kwalijk nemen dat we intern ook nog een feestje plannen om onze 1e plaats te vieren. Een ideale gelegenheid om onze figuranten, vrijwilligers, sponsors en uiteraard eigen leden te bedanken voor hun inspanningen. Dat hebben we wel verdiend!

Groeten vanwege de volledige 'GMG-famille' én... welkom op onze activitoiten!"
#egiejljoorkoekoek


Reportage: ©Carnavalaalstkoentje & AKV Geloeif Mè Goed

• Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Hans Stieperaere & ©Bjorn Van Ryckeghem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten