Welkom bij 'Carnavalaalstkoentje'

woensdag 21 maart 2018

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik Jaargang 5, 2018-2019 - Aflevering 18: AKV A'join


TERUGBLIK / VOORUITBLIK!

In deze achttiende aflevering van het vijfde seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Carnavalaalstkoentje contacteerde (opnieuw) de groepen, of kreeg spontaan al de medewerking!


Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op Carnaval 2018?
2) Een blik op de toekomst... ...2019?

KLOINInterview met Gretel, AKV A'join


Gretel:
"Met AKV A'join hebben we ons 3e jaar heel positief afgesloten.
Het begon eigenlijk al kort na de zomer, met de zoektocht naar een werkplaats. Niet evident voor jonge groepen die niet in de werkhallen kunnen. Terwijl juist jonge groepen kwetsbaarder zijn dan gevestigde waarden en het financieel al moeilijker hebben. Uiteindelijk hadden we het geluk om een hangar te kunnen delen in Erembodegem, samen met AKV De Masjongskes, een tweedejaarsgroep.

Na de bekendmaking van ons thema (als eerste, op 1 september) en het vinden van de hangar, verwelkomden we liefst 10 nieuwe leden in onze groep. Mochten er trouwens nog mensen geïnteresseerd zijn, wij staan altijd open voor verse krachten en aangezien we zelf kinderen hebben, weten we dat ook gezinnen kunnen passen in onze filosofie.
Op deze manier willen wij bekomen dat iedereen die wil meegaan in de stoet, toch mee kan.
En zo konden we, met de nodige ups and dows, zoals het wel eens bij elke groep eraan toegaat, toch stilaan opbouwen..."Gretel:
"Als jonge groep moeten we knokken, zegden we in de omschrijving van ons thema, maar op zondag 11 en maandag 12 februari lieten we aan het publiek toch een 'kleine', maar mooie wagen zien. Vergezeld van een uitgewerkt kostuum: niet 'bombastisch' allemaal, maar we waren er best trots op!
Na een kleine panne met de trekker, konden we onze stoet dan toch starten.
Als 'nummer 2' dus iets later ingevoegd.

We dansten en amuseerden ons en als we nadien een evaluatie hielden, bleek dat carnaval voor vrijwel iedereen positief verliep.
Tijdens de 'droi zotte doagen' zijn we vaak op café geweest: ons lokaal 't Ajointje ('Den Ajoin' op 't Stoasjeploin) en verder vooral op 't Vredeploin.
Heel tof, ook al omdat we samen gebleven zijn. Dat geeft een kick aan het groepsgevoel, heel belangrijk voor een jonge AKV!"2019

Gretel:
"De uitslag? Daar deden we het niet voor en dat was van ondergeschikt belang. Met een 44e plaats hielden we dus nog 2 groepen achter ons. Maar stel dat die punten beter waren en het carnaval vieren viel dik tegen? Nee, liever dan het omgekeerde...

Ons nieuwe werkjaar wil ook zeggen dat er centjes moeten binnen komen. Op Pasen zelf organiseren we een heerlijke luxe-ontbijtpakketen actie! Snel zijn is de boodschap, want de reservaties lopen vlot binnen. Maar wie het vorig jaar bestelde, doet dat dit jaar opnieuw...

Verder in juni ons eetfestijn en op 17 & 18 november onze 'klassieker': heerlijke hutsepot of balletjes in tomatensaus, in SBS De Regenboog...
Tegen die periode zullen we ongetwijfeld al volop werken aan ons nieuwe thema.

Met de groeten van deze 'kleine, maar fijne groep', AKV A'join."Reportage: ©Carnavalaalstkoentje & AKV A'join

• Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Bjorn Van Ryckeghem & ©Hans Stieperaere

Geen opmerkingen:

Een reactie posten