Welkom bij 'Carnavalaalstkoentje'

zaterdag 31 maart 2018

Aalst Carnaval - Carnavalsradio voortaan 365/365, 7/7, 24/24!

http://www.oilsjtmjoezik.be/

OILSJT MJOEZIK PERMANENT TE BELUISTEREN

Primeur: Dé Carnavalsradio is (nu al) terug! En gaat... niet meer 'weg'!

Vanaf zondag 1 April 2018 is Oilsjt Mjoezik terug en voor altijd! 

Onder het motto: '365 daugen de hits van Oilsjt' wordt de populaire carnavalsradio online opgestart. Oilsjt Mjoezik is te beluisteren wereldwijd, de klok rond, 365 dagen per jaar.

http://www.oilsjtmjoezik.be/

DIGITALE TOEKOMST IS ER ... VANDAAG!

Goeiedag Aalst, de drijvende kracht achter Oilsjt Mjoezik, beantwoordt hiermee aan de vraag van vele Aalstenaars. 

Zij verkiezen een station dat het hele jaar door Carnavalsmuziek speelt. 
“Het is logisch dat cultureel erfgoed zijn eigen volwaardige radio verdient. ”

Een team doorwinterde radiomakers, zoals Yordi Ringoir, Danny Verhulst, Bart Marcoen, Guy Walgraef, Stijn Van der Heyden, Sven De Smedt, Luc Vermeiren, Anissa De Mol, Hans Van Neyghem, Johan Leys, Tejo Soete, Peter Van den Bossche, Bjorn Asselman, Koen De Vogelaere…, echte Oilsjteneers en Carnavalisten zullen 365 dagen een mix van Carnavalhits en de Aalsterse actualiteit brengen.

Een totaal online belevenis met leuke items die vanuit de spirit van Carnaval en de eigenheid van de stad, de Aalstenaars nog nauwer met elkaar wil verbinden.
Met de komst van Oilsjt Mjoezik breidt Goeiedag Aalst zijn radio aanbod uit en gaat voluit voor de digitalisering van radio. Goeiedag is ook vragende partij om zo snel als mogelijk met zijn zenders Goeiedag Aalst en Oilsjt Mjoezik op DAB+ te komen.


http://www.oilsjtmjoezik.be/

LOGISCHE BESLISSING

Aalst Carnaval is erkend als Immaterieel Cultureel UNESCO Werelderfgoed.

Aalst heeft een uitgebreide collectie van meer dan 5.000 carnavalsliederen, allemaal in het Aalsters dialect gezongen.

Er is geen grotere culturele deler dan Aalst Carnaval die de Aalstenaars mobiliseert en unificeert!

Vanuit onze doelstelling om de Aalstenaars te verbinden en te activeren zetten we ook hard in op Carnaval.
Wanneer de carnavalskoorts begint te stijgen, dit is 3 maand voor Aalst Carnaval, gebeurt er iets uniek met Stadsradio Goeiedag Aalst. Dan verandert stelselmatig de muzikale output naar Aalsterse Carnavalsmuziek. Stadsradio Goeiedag Aalst presenteert dan Oilsjt Mjoezik (naam komt van Aalsterse Muziek).


Tijdens de periode van Oiljst Mjoezik verandert er niets aan de werking van Stadsradio Goeiedag Aalst, alleen verschuift de muzikale focus hoofdzakelijk naar Aalsterse Carnavalsmuziek. Om vanuit Carnaval de band met de Aalstenaars extra te versterken presenteren onze presentatoren in het Aalsters dialect. Enkel de presentaties en de reclames zijn in het dialect, de andere output van de zender blijft in het algemeen Nederlands (nationale en lokale journaals, het lokaal weer, het lokaal verkeer, de regio- en cultuuragenda’s…).

http://www.oilsjtmjoezik.be/

POSITIEF SIGNAAL

Aalst Carnaval wordt vaak negatief in de nationale media gebracht.

Vanuit sensatiezucht ligt de focus op de verkeerde zaken. Met Oilsjt Mjoezik maken we een statement en dragen we de positieve boodschap van Aalst Carnaval naar de buitenwereld uit!
Meer dan 20 jaar geleden maakten onze medewerkers Danny Verhulst, Sven De Smet, Bart Marcoen en Stijn Verdoodt reeds de Aalsterse FM-band onveilig met de onvervalste carnavalsradio Radio Ajoin.


Met de komst van Oilsjt Mjoezik Online willen we het radio aanbod in Aalst uitbreiden om nog op de vraag van de Aalstenaar in te spelen en nog verder te bouwen aan de lokale verankering. Dus Goeiedag Aalst, de nr. 1 stadsradio van de stad Aalst, krijgt er het hele jaar door, een online broertje bij.

• Oilsjt Mjoezik beluisteren? KLIK HIER of op het logo!
Reportage: ©Oilsjt Mjoezik
• Foto's Artikel: ©Oilsjt Mjoezik & ©Hans Stieperaere (OM stoet 2018)

http://www.oilsjtmjoezik.be/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten