Welkom bij 'Carnavalaalstkoentje'

maandag 19 maart 2018

Aalst Carnaval - De Groeite Malsjans Prois 2018!


MALSJANSCOMITE DEELDE PRIJZEN UIT

Na de vernieuwing van het organiserende Malsjans Kommitoit, heeft men niet stil gezeten!

Talrijke initiatieven, waaronder het Malsjansbier, en unieke lintjes, gaven het evenement het ganse jaar door wat meer glans.

De Prijsuitreiking op zaterdag 17 maart 2018 was dan ook een voltreffer in carnavalskantine Halle 13!


Steve De Backer:
Wie trouwens Malsjans had, mocht dat vanaf september, tot 2 weken na carnaval (24 februari) laten weten via onze Malsjans-facebookpagina. Maar zélf hielden we het carnavalswereldje ook in het oog: de verhalen die je hoort. 't Is niet altijd simpel en er is veel 'Malsjans' als je alles optelt.
In eer en geweten hebben we met ons Malsjans Kommitoit dan beslissingen moeten nemen om bepaalde Malsjans al dan niet een (originele) prijs te geven.
En de 3 'hoofdprijzen', daarvoor moest men aanwezig zijn met 6 leden per groep.

Die 'Cash Sjans Proizen' zijn een leuk financieel steuntje...

Bart Marcoen verzorgde de muzikale animatie en was de DJ. samen met DJ Noredin!
Alles verliep in een zeer leuke, goeie, luchtige sfeer... Een blij weerzien van het carnavalswereldje en vooral een typisch, Oilsjterse avond...

Politiekers en Losse Groepen lieten het afweten: hun beloofde prijzengeld houden we 'in kas'. 
Maar voor mij en het Maljans Team, was dit 'geslaagd'!"


CASH SJANS PROIZEN

Steve:
"We loten telkens 1 winnaar: 1 kleine, 1 middelgrote en 1 grote groep ontvingen een geldprijs! Stièndoeid kreeg €500, zij wonnen bij de Kleine Groepen dus de 'Cash Sjans Prois'..."


Steve:
"De 'Cash Sjans Prois' van €500 bij de Middelgrote Groepen, was voor De Zwiejtzoel'n . Zij werden daar de trotse winnaars!"


Steve:
"De 'Cash Sjans Prois' van €1000, ging bij de Grote Groepen naar Beschomt."


MALSJANS

'Malsjans Humor Proizen' : verschillende genomineerden ontvingen een ludieke prijs, als '(h)erkenning' van hun pech.

Een diversiteit aan verhalen ... bekroond door het Malsjans Kommitoit, met 'Oeirkondes'

Steve:
"Terug Stièndoeid... Voor hen was het eigenlijk écht een Malsjansprois, ook hadden ze 'Sjans' uitgeloot te worden... Pech met hun 'speciale bestelling' uit China heb ik me laten vertellen, pech met een koelkastdeur van een TV-programma, en veel pech met een brand, vlak voor carnaval...

Daarvoor kregen ze als extra ook enkele mini pompiers (brandblussers in spuitbus formaat)... Stièndoeid mocht dus twee keer op het podium."


Steve:
"Maar uit de pechverhalen had ook Beschomt een reden een 2e keer op het podium te mogen!
Ze hadden eigenlijk ook Malsjans gedurende het jaar. Ze stonden een hele tijd op een wachtlijst voor een grote plaats in d'hallen.
Omdat er, één week te laat, een groep stopt, kregen zij die plaats niet... En hun eigen alternatief voor een 3/4 plaats werd niet weerhouden. Dan maar alweer een jaar privé, maar dat kost flink wat budget..."Steve:
"AKV Geschalotterd: omdat ze 4 x op 1,5 jaar tijd moesten verhuizen, kregen ze...verhuisdozen..."


Steve:
"Lindsey en Pieje, hadden de malsjans dat hun zoontje op zondag moest opgenomen worden in spoed..."


Steve:
"Peter van Keer ontving een slijpmachine, omdat hij de pech had dat er, bij diverse inbraken in zijn bedrijf, veel machines gestolen werden..."


Steve:
"De Voegel kreeg plakband: omdat zen plakkers van de campagnestickers op de autoruiten, steeds werden afgetrokken, of los kwamen..."


Steve:
"Geloeif Mè Goed...Afmetingen van hun koppen...
De koppensnijders hebben hun afmetingen niet gerespecteerd. De kop was 4x groter dan gecommandeerd. Dat werd 'serieus' aanpassen!"Steve:
"Kortom, we hebben er velen kunnen blij maken. En die 'alternatieve prijzen' zijn vaak in gesprekken nadien evenveel waard als de geldprijzen. Dat hebben mensen onthouden en daarvoor doen we het ook!
Volgend jaar bestaat het Malsjans initiatief 10 jaar! We willen iets moois gaan doen.
Qua budget is het altijd samen nadenken, maar da's ook zo voor de alternatieve prijzen.
Weet je, Malsjans doet ook 'relativeren'. Carnaval moet niet 'perfect' zijn en gelukkig maar... Anders hebben we geen doel om te blijven bestaan...

Aan alle carnavalisten: tot volgend jaar in 2019: voor een nieuwe Malsjans Proisoitroikink en je weet het: met ewa sjans...ejje malsjans of 'gewoein' sjans!
Ten slotte nog een woord van dank aan iedereen die dit initiatief mogelijk maakte! Nu en hopelijk ook in de toekomst..."Reportage / Interview: ©Carnavalaalstkoentje & ©Steve De Backer

Foto's: ©Patrick De Boeck, alles zien? KLIK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten