Welkom bij 'Carnavalaalstkoentje'

donderdag 22 maart 2018

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik Jaargang 5, 2018-2019 - Aflevering 19: AKV Possensje


TERUGBLIK / VOORUITBLIK!

In deze negentiende aflevering van het vijfde seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Carnavalaalstkoentje contacteerde (opnieuw) de groepen, of kreeg spontaan al de medewerking! Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op Carnaval 2018?
2) Een blik op de toekomst... ...2019?

NVA'US SPIRITUS @ ALOSTUSInterview met Peirekop, AKV Possensje


Peirekop:
"Ook in 2018 brachten we iets 'nieuw' en dat op een manier dat we blijkbaar, tot onze eigen verrassing, tweede werden bij zowel de officiële-, als de Oitgeranzjeirde Jury.
Dat wil zeggen dat we al 11 jaar onafgebroken niet meer uit de top 3 geweest zijn!
En ergens zijn we onszelf 'verplicht' om ook volgend jaar met iets deftigs te komen, want dan bestaan we 30 jaar!

A, B of C: klinkt cliché, maar we zoeken niet bewust naar een onderwerp om hoog te eindigen, wél naar iets waar de ganse groep telkens achter staat.
Misschien is het die wil om ook steeds volledig 'af' te zijn? En het brengen van verschillende vernieuwende zaken? Soms is het zoeken, maar meer dan eens slagen we in ons opzet en als we dan de zaterdagavond voor carnaval kunnen 'vieren' dat het gelukt is. DAT moment is voor mij toch wel een hoogtepunt. Daarna ga je trots naar 't kantine (Halle 13) en dan mag er eentje gedronken worden. Dan heb je zoveel maanden hard gewerkt... Trots en fier op wat we gemaakt hebben!

Net als de prijsuitreiking... De spanning en die ontlading: terug 'gelukt', de 2e plaats!!"


Peirekop:
"De voorbereidingen liepen zoals het moest. Er is elk jaar wel iets waarvan je denkt 'komt dat wel goed'? Maar de twijfel over de katapult, was weggenomen nadat we die getest hadden.
Veel complimenten ook over het gebruik van hout, iets wat ons thema over die Romeinen nog meer een waarheidsgetrouw 'karakter' gaf.

Je zoekt ook verbanden: everzwijnen (die verkopen trouwens goed na carnaval) in plaats van paarden, de typische kledij met die gele N-VA-kleuren, de oversized helm...
Het moest ook komisch zijn. De muzikale begeleiding toen we opkwamen...
En 'aa voeten stinken kamerood': de soldaten in hun sandalen 'kloegen' er zelfs over... Niet té ver gezocht, maar ik denk door alles samen te voegen, dat 'het plaatje klopte'.

Possensje is een groep van vriendschap en er zullen er dat wel nog zeggen, maar ik kan enkel voor ons spreken. We hebben praktisch geen ledenverloop. We kunnen ons zelfs permitteren om dit jaar amper 2 nieuwe leden te aanvaarden, uit de vele aanvragen. Kijk, als je een hechte groep vormt, ontstaan er mooie banden, ook buiten carnaval én gedurende gans het jaar."Peirekop:
"De basis van ons succes is dié 'eigenheid' geworden: groepen die élk jaar moeten leden zoeken, dat begrijp ik niet.
Let op: dat kan eens hé... Dat er door omstandigheden mensen weg gaan (kindjes, een huis verbouwen..). Maar bij ons komen ze dan -meer dan eens- uiteindelijk toch terug.
Of we carnaval goed gevierd hebben? Wat denk je? Het was 'ne vrieje ediesje'... Grappen uithalen, elkaar soms plagen, maar wij weten de grens.
We mogen een pompier hebben, we gaan met een flinke 'kompanie' ook nog op café!
Carnaval is lachen en 'zjieveren', en dat zal zo blijven.

Wij doen dit jaar geen buitenstoeten.
Mocht er iemand een flinke smak geld op tafel gooien, dan zouden we nog twijfelen, maar je moet zorgen dat het iets opbrengt...
 

Hoe we onze centjes verzamelen? We gaan terug 2 voetbaltornooien organiseren: de 'Coppens Cup' op 2 en 3 juni, da's voor de betere voetbalploegen. En het tornooi voor carnavalsgroepen in het weekend van 30 juni en 1 juli.
Daarnaast hebben we nog in september ons 'rebbekesfestoin' en even traditioneel: de 'Pillampenfoif', meer naar het einde van het jaar toe.
Allemaal activitoiten waarop iedereen welkom is uiteraard!"2019

Peirekop:
"We zegden het al: 3 decennia, of 30 joor Possensje in 2019!
't Is voorbij gevlogen, en ook dit jaar zal 't rap gaan, maar we zullen er staan op 3 maart.
Een gralek goed thema kiezen,  nogmaals Oilsjt verrassen, met hopelijk dezelfde enthousiaste spirit!

De zomer? Dan zullen we ongetwijfeld te zien zijn in Blankenberge. Op 26 augustus gaan we al voor de 8e keer mee in het Bloemencorso.
Ook daarnaar kijken we terug uit: da's een lang weekend hard werken, maar tegelijk een soort 'teambuilding'. Méér dan 100.000 dahlia's één voor één steken, maar ondertussen zorgen we voor 'een 10 op sfeer en gezelligheid', zodat het plezant blijft voor iedereen...

Steeds creatief en altijd wel zorgen dat de mensen ons nog herinneren.
Met de groeten van AKV Possensje!"Reportage: ©Carnavalaalstkoentje & AKV Possensje

• Foto's: ©Carnavalaalstkoentje & ©Bjorn Van Ryckeghem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten